FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νεα Συνθηκη Ομονοιας FIA-ομαδων-Εκλεστοουν

Κοντά στην υπογραφή νέας Συνθήκης Ομόνοιας βρίσκονται Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, ομάδες της Formula1 και Μπέρνι Έκλεστοουν, με τη συμφωνία να αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Η Συνθήκη Ομόνοιας, που υπογράφηκε το 2009 μεταξύ FIA, ομάδων της Formula1 και του Μπέρνι Έκλεστοουν λήγει στο τέλος της χρονιάς και εδώ και καρό έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης το τι θα συμβεί από το 2013. Ωστόσο, φαίνεται πως η λύση υπάρχει, με τις τρεις πλευρές να είναι κοντά στην υπογραφή νέας
Συνθήκης. Μάλιστα, η συμφωνία μεταξύ τους αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. «Κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής συνάντησης ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της FIA, σε συνεργασία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων, παρουσίασε σε όλους τους επικεφαλής των ομάδων της Formula1 τη νέα δομή της διακυβέρνησης συμπεριλαμβάνοντας τις νέες συνθήκες για τη Συνθήκη Ομόνοιας, που ξεκινά από το 2013.

 Όλοι οι συμμετέχοντες στο μίτινγκ ήταν ενθαρρύνθηκαν να ζητήσουν διευκρινίσεις, η οποία οδήγησε σε μια γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση για το πώς θα λειτουργεί η νέα δομή από το 2013 κι έπειτα. Ένα περαιτέρω σημαντικό βήμα έγινε σήμερα, ώστε να εξασφαλίσουμε το μέλλον του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula1, που θα πήγαινε για διακανονισμό μεταξύ της FIA, του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων και των ομάδων τις ερχόμενες εβδομάδες», ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, πιστεύεται το διοικητικό σώμα επιδιώκει μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων με αυτή, με τον Ζαν Τοντ να βάζει τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας στη Financial Times και να τονίζει πως η FIA είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. «Για μένα η FIA πρέπει να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο, όχι διάβρωση. Δεν είμαι δικτάτορας που προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια