FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτα ολα τα ενδεχομενα

Ο Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι σχολίασε τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Formula1 και τόνισε πως τα πάντα μπορούν να συμβούν, με δεδομένο ότι ο Φέτελ πέρασε μπροστά από τον Αλόνσο. Με τρεις σερί νίκες στους τελευταίους αγώνες, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη... σκυτάλη από τον Φερνάντο Αλόνσο και έγινε αυτός που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός δείχνει να έχει περάσει στην... αντεπίθεση και δεν είναι λίγοι που τον έχρισαν αμέσως φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.
 Όμως, ο Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι έχει διαφορετική άποψη, καθώς πιστεύει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες και να στεφθεί αυτός παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του. «Η φετινή σεζόν έχει αλλάξει τόσο γρήγορα που θα έδινε πρώιμα συμπεράσματα, μετά τη νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Κορέα, η οποία τον έβαλε μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Στην αρχή της χρονιάς όλες οι ομάδες ήταν πολύ κοντά, αλλά όπως πήγε η σεζόν, έχουμε δει τεράστια εξέλιξη από τις τρεις κορυφαίες ομάδες, ειδικά από τη Red Bull και τη McLaren. Όλοι είχαν σκαμπανεβάσματα. Η McLaren ξεκίνησε πολύ δυνατά, όμως μετά υποχώρησε λίγο στα μέσα της σεζόν πριν επιστρέψει για μια ακόμα δυνατή παρουσία στους τελευταίους ευρωπαϊκούς αγώνες.

 Ο Αλόνσο είναι συνεπής και μάζεψε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, καθώς προσέφερε φανταστικούς αγώνες, που του επέτρεπαν να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν η Red Bull ήταν αρκετά δυνατή αλλά υστερούσε λίγου σε συνέπεια και αξιοπιστία. Ωστόσο, όντας μπροστά στους ασιατικούς αγώνες σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Κορέα, η Red Bull έχει λύσει αυτά τα προβλήματα και έχει κάνει ένα βήμα μπροστά με το μονοθέσιο να είναι πίσω στο σχεδιασμό. Έχουν το γρηγορότερο μονοθέσιο και λειτουργούν όπως σκέφτονταν να κάνουν από την αρχή της σεζόν», έγραψε, αρχικά, ο Ισπανός πρώην πιλότος της Toro Rosso στη στήλη του στο BBC και εξήρε τον τρόπο, με τον οποίο ο Φέτελ πραγματοποίησε το... comeback. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Αλόνσο. «Ο Αλόνσο είπε μετά τον αγώνα στην Κορέα ότι ήταν ακόμα πολύ αισιόδοξος πως μπορεί να κερδίσει τον τίτλο και έχει απόλυτο δίκιο που αισθάνεται έτσι. Φάνηκε ότι υπήρχε ένα πακέτο αγώνων, που το έλεγξε και όλοι νόμιζαν ότι θα το κερδίσει. Και τώρα η Red Bull έχει έρθει σε ένα μέρος της σεζόν, όπου ελέγχει τα πάντα και όλοι νομίζουν ότι θα κερδίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια