FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ποινες θεσεων στο grid για τον Button

Από την αρχή στα δύσκολα για τον Τζένσον Μπάτον που θα κληθεί στο Ιαπωνικό GP το προσεχές Σαββατοκύριακο να ξεκινήσει πέντε θέσεις πιο χαμηλά στο γκριντ από αυτή που θα κερδίσει στις κατατακτήριες.
 Αιτία είναι η αλλαγή κιβωτίου στην MP4-27 του Βρετανού πιλότου καθώς οι έρευνες μετά το τέλος του αγώνα στη Σιγκαπούρη υπέδειξαν πρόβλημα αντίστοιχο με του Χάμιλτον. Στον τελευταίο αγώνα ο 28χρονος Βρετανός εγκατέλειψε νωρίς αν και προηγούνταν από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως έγινε γνωστό.

 Οι άνθρωποι της ομάδας του Γουόκινγκ αποφάσισαν να εξετάσουν μετά το τέλος του αγώνα και το μονοθέσιο του Μπάτον, αν και στον αγώνα δεν έδειξε κάποια ανησυχητικά δείγματα. Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα στο κιβώτιο και έτσι η McLaren αποφάσισε να το αντικαταστήσει. Αυτό θα στοιχίσει στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πέντε θέσεις στο γκριντ, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η McLaren Mercedes εξαναγκάστηκε να επιλέξει αυτή τη λύση και να μην διακινδυνεύσει μία τυχόν εγκατάλειψη του Μπάτον στον επερχόμενο αγώνα. Ο βρετανός βρίσκεται ήδη στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, 75 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αλόνσο. Επομένως χρειάζεται οπωσδήποτε να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο αν επιθυμεί να επιστρέψει στο κυνήγι του τίτλου και να μην μείνει εκτός έξι αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια