FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αποσυρεται τελικα για παντα ο Schumi


Ο Μίκαελ Σουμάχερ εγκαταλείπει τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στο τέλος του 2012, όπως αποκάλυψε σε δημοσιογράφους στην Σουζούκα.
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε χωρίς ομάδα την επόμενη χρονιά μετά την ανακοίνωση της Mercedes ότι θα τον αντικαταστήσει το 2013 με τον Λιούις Χάμιλτον. Αν και αρχικά ακούστηκαν φήμες περί μετακίνησης και συμφωνίας με την Suaber, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στην Formula 1, τελικά ο Σουμάχερ αποφάσισε να αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.
Είναι η δεύτερη φορά πάντως στην καριέρα που ο 43χρονος πιλότος αποφασίζει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Η πρώτη ήταν στα τέλη του 2006 όταν βρισκόταν στη Ferrari για να αναλάβει στη συνέχεια χρέη συμβούλου στη Scuderia. Το 2009 όμως μετά θέλησε να επιστρέψει με μία αμιγώς Γερμανική ομάδα, τη Mercedes GP. Η επάνοδός του ωστόσο δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο τα προηγούμενη έτη ενασχόλησης του με το άθλημα. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει μόλις να ανέβει μία φορά στο βάθρο των νικητών, φέτος στο GP της Ευρώπης (τερματίζοντας τρίτος) ενώ φέτος μέχρι στιγμής είναι δωδέκατος στη βαθμολογία.
Ο Σουμάχερ δικαιολόγησε την απόφασή του να αποσυρθεί λέγοντας ότι είχε χάσει τον ενθουσιασμό και την ενέργειά του για το άθλημα, όπως ακριβώς το 2006 όταν θέλησε να εγκαταλείψει τη Ferrari.
«Δεν πετύχαμε τους στόχους μας, αλλά μπορώ να είμαι ευχαριστημένος για τα συνολικά επιτεύγματα στην καριέρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Daimler, την ομάδα και τους μηχανικούς μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα προς το παρόν να επικεντρωθώ στους αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς και να τους ευχαριστηθώ μαζί σας.
Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό όλο αυτό (σ.σ. να εγκαταλείψει τη Formula 1). Είχαμε μία τριετή συμφωνία, αλλά ήταν δύσκολο να διατηρήσεις το κίνητρο και την ενέργεια – επομένως είναι φυσικό να το σκέφτεσαι περισσότερο παρά από τότε που ήσουν νέος.
Είχα τις αμφιβολίες μου για αρκετό καιρό αν διέθετα την ενέργεια να συνεχίσω. Το 2006 είχα πει ότι η μπαταρία μου είχε αδειάσει και τώρα πλέον βρίσκομαι στα κόκκινα. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος να την επαναφορτίσω, αλλά ανυπομονώ για την ελευθερία μου.
Δεν κρατώ κακία. Κατά κάποιο τρόπο πετύχαμε μία εξαιρετική συμφωνία. Τώρα πλέον θα κάνω ότι έκανα και την πρώτη φορά, να τερματίσω δηλαδή και να συγκεντρωθώ 100% σε αυτό που κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια