FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στο τιμονι της Sauber η Καλτεμπορν

H Μονίσα Κάλτεμπορν αναλαμβάνει χρέη επικεφαλής στην ομάδα της Sauber, όπως έγινε γνωστό σήμερα στο περιθώριο του GP της Νότιας Κορέας. Η 41χερονη, γεννημένη στην Ινδία, Κάλτενμπορν γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία σε ομάδα της Formula 1. Αναμένεται να αναλάβει άμεσα τα νέα της καθήκοντα καθώς διαδέχεται σε αυτή τη θέση τον ιδρυτή της Ελβετικής εταιρείας, Πέτερ Ζάουμπερ, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τον καθημερινό έλεγχο της ομάδας.
Ο Ζάουμπερ που το προσεχές Σάββατο κλείνει τα 69, ανέκαθεν είχε κάνει γνωστό ότι σε αυτή την ηλικία δεν επιθυμούσε να διοικεί την ομάδα. Θα παραμείνει ωστόσο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sauber και των θυγατρικών της εταιρειών ενώ θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην χάραξη στρατηγικής της ομάδας. Με την προαγωγή της αυτή, η Κάλτενμπορν που έχει Αυστριακή υπηκοότητα, γίνεται ο δεύτερος επικεφαλής ομάδας που είναι γεννημένος στην Ινδία, πλην του Βιτζάι Μαλάια που έχει αναλάβει την Force India. Αναφορικά με την μετάβαση της εξουσίας ο Πέτερ Ζάουμπερ ανάφερε τα εξής: »Αποφασίσαμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ότι η Μονίσα θα αναλάμβανε τη θέση μου, αλλά είχαμε αφήσει ανοιχτό το χρονικό διάστημα. Τώρα είναι κατάλληλη στιγμή και για τους δυο μας, επομένως τώρα είναι η σωστή στιγμή να πατήσουμε το κουμπί. Υπήρξαν αρκετοί αγώνες που δεν μπορούσα να παρευρεθώ, όπως πρόσφατα στο Ιαπωνικό GP, όπου η ομάδα είχε εξαιρετική απόδοση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Μονίσα έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα προσόντα για να γίνει μία εξαιρετική επικεφαλής της ομάδας και είμαι εξίσου βέβαιος ότι θα εξασφαλίσει ότι οι αξίες, στις οποίες βασίζεται η εταιρεία, θα υφίστανται. Αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό».

 Η Sauber είναι μία από τις τέσσερις πιο παλιές ομάδες στην Formula 1 ενώ το ντεμπούτο της σε GP έγινε το 1993. Φέτος μέχρι στιγμής, βρίσκεται στην έκτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών σε 15 αγώνες. Η τελευταία ήταν στο Ιαπωνικό GP την προηγούμενη Κυριακή, όταν ο Καμούι Κομπαγιάσι τερμάτισε τρίτος, για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Formula 1. Η Κάλτενμπορν ήρθε στην Ελβετική εταιρεία το 2000 για να διευθύνει το νομικό τμήμα ενώ το 2010 ανέλαβε χρέη διευθύνοντος συμβούλου. Πέρυσι μάλιστα μεταφέρθηκε σε εκείνη το 1/3 των μετοχών της εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια