FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η Aston Martin στην Formula 1

Πολύ κοντά σε συμφωνία είναι η Force India και η Aston Martin, προκειμένου η βρετανική φίρμα κατασκευής υπεραυτοκινήτων να επιστρέψει στην F1 για πρώτη φορά ύστερα από το σύντομο πέρασμά της το ’59 και το ’60. 

Η Aston Martin θέλει να αγωνιστεί στην F1 επειδή το ίδιο κάνουν και οι βασικοί ανταγωνιστές της στα αυτοκίνητα δρόμου, η Ferrari και η McLaren. Εκτός από την προβολή της στα μονοθέσια, η Aston Martin θα συνεργάζεται και με το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της ομάδας, για τη μεταφορά τεχνολογίας στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το όνομα της Aston Martin είχε ακουστεί στα paddocks και πριν λίγους μήνες, όταν ήταν ακόμη ανοιχτή η συζήτηση προμήθειας κινητήρων από τη Mercedes στη Red Bull. H Mercedes κατέχει το 5% των μετοχώντης βρετανικής εταιρείας, οπότε λέγονταν ότι θα έδινε κινητήρες υπό το σήμα της Aston Martin στην αυστριακή ομάδα. Το σχέδιο εκείνο δεν προχώρησε, αλλά οι Γερμανοί είναι απόλυτα θετικοί στη διαφαινόμενη συμφωνία με τη Force India, την οποία ήδη προμηθεύει με κινητήρες η Mercedes.



Εδώ βλέπουμε ένα rendering βασισμένο στα χρώματα με τα οποία αγωνίζονται τα αυτοκίνητα GT της εταιρείας στους αγώνες αντοχής. Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες, τα χρώματα της ομάδας F1 θα συνδυάζουν το μπλε με το χρυσό, έτσι ώστε να ταιριάζουν και με το εμπορικό σήμα του ουίσκι Johnnie Walkerπου φαίνεται ότι θα είναι μεγάλος χορηγός.

«Αν έρθει κάποιος και μου δώσει ένα μεγάλο ποσό για να αγοράσει το όνομα της ομάδας, τότε ναι, θα σκεφτώ να το αλλάξω. Θα πρέπει να δω πώς αυτό θα επηρεάσει το προφίλ της, αλλά είμαι ανοιχτός σε μια τέτοια συζήτηση», δήλωσε το αφεντικό της Force India, ο Ινδός μεγιστάνας Vijay Mallya. Ο οποίος τελευταία είχε αρκετά οικονομικά προβλήματα και μπλεξίματα με το νόμο. Η ομάδα είναι εύθραυστη οικονομικά. Λόγω αυτού, για παράδειγμα, καθυστέρησε αρκετές εβδομάδες να παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της στην αρχή της χρονιάς. Οπότε μια τέτοια συμφωνία θα διασφαλίσει το μέλλον της. Και ταυτόχρονα θα ενισχύσει γενικότερα την εικόνα του σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια