FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δρομολογείται η επιστροφή της Renault στην Formula 1

Δρομολογείται η επιστροφή της Renault στην Formula 1

Υψηλόβαθμοι μηχανικοί της Renault μετακομίζουν στο αρχηγείο της Lotus, ένδειξη ότι πλησιάζει η επιστροφή της γαλλικής ομάδας στην F1.

Υψηλόβαθμα στελέχη από το τεχνικό επιτελείο της Renault έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Enstone, στο αρχηγείο της Lotus. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η επιστροφή των Γάλλων με δική τους αυτόνομη ομάδα στην F1 έχει συμφωνηθεί και η ανακοίνωση είναι θέμα χρόνου.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ανήκαν στην Renault, πριν οι Γάλλοi αποχωρήσουν και πουλήσουν την ομάδα στην Lotus. Στο Enstone αναμένεται να επιστρέψει και ο Bob Bell, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από την θέση του συμβούλου σε τεχνικά θέματα που είχε στην Manor. Ο Bell είχε δουλέψει και στο παρελθόν για την Renault, από το 2001 ως το 2010. Το μεγαλύτερο διάστημα ως τεχνικός διευθυντής και για ένα φεγγάρι ως επικεφαλής της ομάδας, στην θέση του Briatore όταν αυτός αποχώρησε εκτάκτως στον απόηχο του περιβόητου “crashgate”. Στην συνέχεια ο Bell εργάστηκε στην Mercedes, από τις αρχές του 2011 και για τέσσερις σεζόν.
Η Renault έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Lotus εδώ και πέντε βδομάδες, από το ιαπωνικό GP. Η πρόσληψη του Bell είναι μια κίνηση στο πλαίσιο της σύστασης μια δυνατής τεχνικής ομάδας, καθώς η συμφωνία εξαγοράς προχωρά αργά αλλά σταθερά και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Federico Gastaldi, υπαρχηγός της Lotus, δήλωσε: «Είχαμε αρκετές σημαντικές συναντήσεις μετά την Σιγκαπούρη. Η Renault έστειλε ανθρώπους στο Enstone να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε την εξέλιξη του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς, αλλά και συναντήσεις με ανθρώπους της διεύθυνσης και του marketing. Για να λύσουμε κάποια θέματα που θα μας επιτρέψουν να λειτουργούμε απρόσκοπτα μέχρι να τελειοποιηθεί το σχέδιο και να έχουμε ομαλή μετάβαση στην επόμενη φάση».
Ερωτηθείς για το πότε θα έχουν όλα τελειώσει και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ο Gastaldi δήλωσε: «Η Renault είναι μια μεγάλη εταιρεία, έχει συγκεκριμένες διαδικασίες και κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα. Έβαλαν κάποιους όρους, το διοικητικό συμβούλιο της Lotus δέχτηκε τους όρους αυτούς και τώρα η Renault ήδη είναι μέσα στην ομάδα μας, συμμετέχει στο συμβούλιο. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, λοιπόν. Υπάρχει βιασύνη και ανυπομονησία από τον κόσμο και τον Τύπο. Αλλά είναι σαν τον χορό. Δεν μπορούμε να χορέψουμε πιο γρήγορα από την μουσική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια