FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

O πρωταθλητής Euro F3, Felix Rosenqvist, κέρδισε τον πολύ σημαντικό αγώνα

Rosenqvist, ήδη φετινός πρωταθλητής Ευρωπαϊκής Formula 3, κέρδισε τον πιο σημαντικό αγώνα της κατηγορίας, που γίνεται κάθε χρόνο στο δύσκολο παραθαλάσσιο σιρκουί της πόλης του Macau, του «Μονακό της Κίνας».
Ο 24χρονος Σουηδός (φωτ. επάνω) έγινε έτσι ο δεύτερος οδηγός μετά από τον Edoardo Mortara που κερδίζει στο Macau για δεύτερη στη σειρά χρονιά.
Όμως ο Rosenqvist δεν κέρδισε καθόλου εύκολα, αφού είχε μια σκληρή μονομαχία με τον 18χρονο Μονεγάσκο, Charles Leclerc (φωτ. κάτω), που επιβεβαίωσε όσους τον θεωρούν μελλοντικό αστέρι τηςFormula 1.
Ο Leclerc πέρασε τον poleman Rosenqvist από την εξωτερική στον πρώτο γύρο και το επανέλαβε στον δεύτερο, πριν ο αγώνας διακοπεί λόγω ατυχήματος. Στην επανεκκίνηση ο Μονεγάσκος δεν είχε τη δυνατότητα να εμποδίσει τον Rosenqvist να του πάρει το slipstream στην ευθεία και να τον περάσει, ενώ έχασε και τη 2η θέση από τον Sam MacLeod.
Ο Βρετανός κράτησε πίσω του τον Μονεγάσκο για 7 γύρους και όταν ο Leclerc ξαναπέρασε μπροστά, ο Rosenqvist ήταν 2” μακριά. Ο Leclerc μείωσε τη διαφορά στο 1,1” αλλά δεν είχε άλλο χρόνο και τερμάτισε 2ος.
Ο MacLeod χτύπησε στην μπαριέρα κι έτσι 3ος τερμάτισε ο επίσης Βρετανός Alexander Sims, που κράτησε πίσω του τον Ιταλό Antonio Giovinazzi, δεύτερο στη φετινή Euro F3, που είχε πάρει την pole στο Macau κερδίζοντας τον κατατακτήριο αγώνα, αλλά είχε τιμωρηθεί για επαφή με άλλον αγωνιζόμενο (βλ. video) και ξεκίνησε από τη 10η θέση.
Για την 7η θέση στον αγώνα έγινε μάχη ανάμεσα σε δύο πολλά υποσχόμενους πρώην πρωταθλητές καρτ. Ο Ιταλός Alessio Lorandi τελικά επικράτησε του Καναδού Lance Stroll, που είναι προστατευόμενος της Ferrari.
O Βρετανός Callum Ilott, προστατευόμενος της Red Bull, ήρθε στο Macau με υψηλές βλέψεις, αλλά χτύπησε στην μπαριέρα. Τον ταχύτερο γύρο, που είναι και νέο ρεκόρ για την πίστα, σημείωσε ο Βραζιλιάνος SetteCamara.
Σημειώστε όλα αυτά τα ονόματα διότι ίσως τα ξανακούσετε μελλοντικά στην F1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια