FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ferrari: «Είμαστε ομάδα F1, όχι τσίρκο»

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Austin το περασμένο Σάββατο (24/10), δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών, με τους υπεύθυνους να προχωρούν αρχικά σε μισάωρες αναβολές, πριν ληφθεί η οριστική απόφαση για την τύχη της διαδικασίας. 

Συνολικά μεσολάβησαν τρεις ώρες έως ότου οι διοργανωτές αποφασίσουν να μεταθέσουν τις κατατακτήριες δοκιμές του GP των ΗΠΑ, το πρωί της Κυριακής. Όλο αυτό το διάστημα και αφού η πίστα είχε μετατραπεί σε λίμνη, ορισμένοι μηχανικοί και οδηγοί ομάδων, θέλησαν να διασκεδάσουν. Άλλοι έκαναν ότι τραβούσαν κουπί, άλλοι χόρευαν βαλς στη βροχή, έπαιζαν ποδόσφαιρο, φρίσμπι και μπόουλινγκ. 

Το σόου ενόχλησε κάποιους, όπως τους ανθρώπους της Ferrari. O Kimi Raikkonen, γνωστός και ως «Iceman» χαρακτήρισε τις ενέργειες τσίρκο, ενώ την ίδια άποψη είχε και ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Maurizio Arrivabene. 

«Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά εγώ πιστεύω πως είμαστε F1 και όχι τσίρκο. Οι άνθρωποι που ήταν στις εξέδρες έρχονται για να μας δουν να οδηγούμε και όχι για κάτι άλλο», δήλωσε ο Φιλανδός οδηγός. Από την πλευρά, ο Arrivabene είπε: « Εδώ είναι F1, όχι το Cirque du Soleil. Εμείς το Σάββατο φέραμε παιδιά με αναπηρία στο γκαράζ μας. Δεν θέλαμε να το δείξει η τηλεόραση, αλλά προσφέραμε κάτι ιδιαίτερο και ουσιαστικό».
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος    

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια