FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η Red Bull συμπλήρωσε 200 Γκραν Πρι στη Formula1

Τις 200 παρουσίες σε Γκραν Πρι της Formula1 (201 με αυτή στο Μεξικό) συμπλήρωσε η Red Bull στο Όστιν των ΗΠΑ. Για το επίτευγμα αυτό μίλησε ο Κρίστιαν Χόρνερ στην κάμερα του Alpha, με τη συνέντευξή του να προβάλλεται στην εκπομπή F1 Countdown πριν από την εκκίνηση του αγώνα στο Μεξικό.
Ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων» τόνισε ότι κανείς δεν είχε ονειρευτεί τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα η ομάδα του Μίλτον Κέινς, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας και τον επόμενο στόχο, ενώ από τους 200 αγώνες ξεχώρισε την παρθενική νίκη της RB και αυτή που χάρισε στον Σεμπάστιαν Φέτελ τον πρώτο τίτλο.Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι εκτός από τις 201 εκκινήσεις, έχει μετρήσει 50 νίκες, 119 παρουσίες στο βάθρο, 57 pole position, 47 ταχύτερους γύρους, 4 πρωταθλήματα οδηγών και τέσσερα κατασκευαστών.
Αναλυτικά η συνέντευξή του
Πιστεύατε ποτέ, όταν πήγατε στην ομάδα, ότι θα πετύχαινε όσα έχει καταφέρει έως τώρα;
Ήταν μία ομάδα γεμάτη φιλοδοξίες, όμως δε νομίζω ότι υπήρχε κάποιος που είχε ονειρευτεί ή είχε τολμήσει να ονειρευτεί ότι θα κερδίζαμε 50 Γκραν Πρι μέχρι σήμερα, τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και άλλα τόσα κατασκευαστών τόσο σύντομα. Πρόκειται για επιτυχία τεραστίων διαστάσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε όχι, ποτέ δεν είχα ονειρευτεί κάτι τέτοιο.
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;
Ίσως οφείλεται στο προσωπικό της ομάδας. Έχουμε εκπληκτικούς ανθρώπους, πολύ αφοσιωμένους με εκπληκτικό ηθικό. Η μεγαλύτερη «περιουσία» της ομάδας, η σημαντικότερη αιτία για όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Χωρίς αυτούς τίποτα απ' όσα συνέβησαν δε θα ήταν εφικτό.
Ποια ξεχωρίζετε από τις 200 συμμετοχές;
Θεωρώ ότι η πρώτη μας νίκη ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Το 1-2 που κάναμε στη βροχή με τον Φέτελ και τον Γουέμπερ το 2009 στη Σανγκάη. Ήταν κάτι το ξεχωριστό. Η πρώτη νίκη σε Γκραν Πρι ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα.
Αυτή μαζί με τη νίκη στο Άμπου Ντάμπι την επόμενη χρονιά όταν ο Σεμπάστιαν αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά. Ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού. Και η νίκη του σ' εκείνον τον αγώνα ήταν ενάντια σε κάθε πιθανότητα. Ήταν μία μαγική βραδιά.
Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική επιλογή που κάνατε στην περίοδο των 200 Γκραν Πρι;
Η πρόσληψη του Άντριαν Νιούι.
Και ο επόμενος στόχος;
Προφανώς, δε θέλουμε να βελτιώσουμε μόνο τα στατιστικά μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την επιτυχία, τη χαρά και την απόλαυση που είχε όλο αυτό το διάστημα η Red Bull Racing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια