FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Με κοσμο η παρουσιαση της νεας Lotus

Η Lotus παρουσίασε τη νέα Τ127, το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει στο πρωτάθλημα Formula 1 του 2010. Το νέο μονοθέσιο έχει τα παραδοσιακά αγωνιστικά χρώματα της Lotus, το βαθύ πράσινο και το κίτρινο.
Έπειτα από 16 χρόνια απουσίας η Lotus επιστρέφει το 2010, παρουσιάζοντας στο Λονδίνο Παρασκευή 12/2, τη νέα της ομάδα. Το shakedown της Τ127 έγινε την προηγούμενη Τρίτη (9/2) στην πίστα του Silverstone στα χέρια του τρίτου οδηγού, Fairuz Fauzy.
Ο Colin Chapman το 1952 ίδρυσε την ομάδα της Lotus στο Hornsey της Αγγλίας. Από το 1953 η ομάδα γνώρισε επιτυχίες και αργότερα όταν έκανε το ντεμπούτο της το 1958 στη F1 στο Μονακό. Το 1961 στον αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών ήρθε η πρώτη νίκη για την ομάδα της Lotus στη Formula 1 με τον Innes Ireland. Το 1963, κατέκτησε το πρώτο της Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έκανε και το πρώτο της νταμπλ με τη Lotus 25 και τον Jim Clark.
Τη δεκαετία του ΄80 το όνομά της παρότι είχε συνδεθεί με τον Ayrton Senna δεν μπόρεσαν μαζί να κατακτήσουν κάποιο τίτλο.
Η ομάδα της Lotus, από τα τέλη του ΄80 έως τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 γνώρισε την παρακμή και το 1994 στο Αυστραλιανό Grand Prix έκανε τον τελευταίο της αγώνα.
Το νέο μονοθέσιο σχεδίασε ο επικεφαλής της ομάδας Mike Gascoyne και το οδηγικό δίδυμο της ομάδας είναι οι Jarno Trulli και Heikki Kovalainen, οι οποίοι έρχονται από τις Toyota και McLaren αντίστοιχα. Η ομάδα της Lotus προέρχεται πλέον από το Norfolk και όχι από την Μεγάλη Βρετανία όπως η ιστορική ομάδα και ανήκει στον Μαλαίσιο επιχειρηματία, Tony Fernandes, ο οποίος ίδρυσε μια νέα ομάδα και αγόρασε το όνομα της Lotus ώστε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια