FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

LOTUS – Αποκαλυπτηρια: Με ονομα βαρυ…

Στο Λονδίνο παρουσία περίπου 500 καλεσμένων, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της Lotus, η οποία επιστρέφει στη Formula 1 μετά το τέλος της σαιζόν το 1994. Η T127 φέρει τα χρώματα της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του ’50 και του ’60 (πράσινο-κίτρινο) και επικεφαλής της όλης προσπάθειας είναι ο Μαλαίσιος επιχειρηματίας Τόνι Φερνάντες.
«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που νιώθω σήμερα. Είναι φανταστικό να παίρνεις την άδεια της Formula 1, να έχεις πέντε ανθρώπους στο Χίνγκχαμ και να εμφανίζονται σήμερα με αυτό το αυτοκίνητο. Ενθουσιάστηκα όταν ο Κλάιβ Τσάπμαν είπε ότι έτσι ήταν το ξεκίνημα της Lotus και τα πρώτα χρόνια», σχολίασε συγκινημένος ο ισχυρός άνδρας της ομάδας.
Για να συνεχίσει: «Ξέρουμε ότι έχουμε τεράστιο φορτίο στους ώμους μας, βρισκόμενοι στο πλευρό των γιγάντων Κλαρκ, Μος, Χιλ και Μάνσελ. Ξέρουμε ότι έχουμε συναρπαστικό ταξίδι μπροστά μας και μας τιμά που είμαστε μέρος της ιστορίας. Δεν θα αφήσουμε ούτε… πέτρα στη θέση της στις προσπάθειές μας να κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε τη Lotus στις μέρες της δόξας».
Στις αρχές της εβδομάδας το νέο μονοθέσιο έκανε τον αναγνωριστικό του γύρο στην πίστα του Σίλβερστοουν και οι πρώτες δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για τη Χερέθ την ερχόμενη εβδομάδα. Ο έμπειρος Γιάρνο Τρούλι και ο μάλλον υποτιμημένος Χέικι Κοβαλάινεν θα βρίσκονται στο κόκπιτ της ομάδας φέτος. «Είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή για μένα, θα είναι σπουδαίο να βγάλω τη Lotus ξανά στην πίστα, όπου ανήκει και νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτό είναι που θέλουμε. Είμαι πραγματικά έτοιμος γι’ αυτό», ανέφερε ο Τρούλι.
Από την πλευρά του ο Κοβαλάινεν πρόσθεσε: «Ήταν μια φανταστική προσπάθεια από όλη την ομάδα και όταν πήγα να δω τον Μάικ και τον Τόνι για πρώτη φορά, υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι στην υποδοχή και τους είπα: είστε σίγουροι ότι όλα θα γίνουν πριν το Μπαχρέιν; Και μου απάντησαν πως ναι. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να οδηγάω και να αφοσιωθώ στη δουλειά»
Ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Μάικ Γκασκόιν σχολίασε: «Η παρουσίαση του αυτοκινήτου είναι μια πολύ περήφανη στιγμή για τη σχεδιαστική ομάδα και όχι μόνο. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα προσωπικά για δύο λόγους: πρώτον για την επιστροφή του ονόματος στη Formula 1, αλλά και για την πρόκληση του να καταφέρουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα και το μονοθέσιο σε τόσο σύντομο χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια