FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσιασε μονοθεσιο επιτελους η Virgin

Η Virgin έγινε η επόμενη ομάδα και πρώτη από τις νέες ομάδες, που παρουσίασε το μονοθέσιο, με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2010. Οι παρουσιάσεις των μονοθέσιων των ομάδων συνεχίζεται και σήμερα ήταν σειρά της Virgin Racing να παρουσιάσει την VR-01. Η νεοεισερχόμενη ομάδα είναι η πρώτη από τις τέσσερις καινούριες, που το 2010 θα πάρουν μέρος στη Formula1. Πιλότοι της ομάδας θα είναι ο 27χρονος Γερμανός Timo Glock και ο 25χρονος Βραζιλιάνος Lucas di Grassi, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 φέτος. Δοκιμαστές της Virgin είναι ο 25χρονος Πορτογάλος Alvaro Parente και ο 21 ετών Βραζιλιάνος Luiz Razia. Η Virgin θα χρησιμοποιεί -όπως και όλες οι καινούργιες ομάδες- κινητήρες Cosworth. H Virgin VR-01, της οποίας ο κινητήρας άναψε
Το πρώτο μονοθέσιο της Virgin έχει για χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία Computational Fluid Dynamics. Για το γεγονός αυτό μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νικ Γουίρθ, ο οποίος έκανε λόγο για μια υπερήφανη μέρα.
«Σήμερα είναι πολύ υπερήφανη μέρα για όλους στη Virgin Racing, όμως σε αυτή την περίπτωση, όπου το μονοθέσιο είναι το αστέρι, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που αξίζουν τόσο πολύ την πίστωση για την VR-01. Το να φτιάξουμε μαζί μια ομάδα Formula1, να συγκεντρώσουμε μια ομάδα μηχανικών και να σχεδιάσουμε ένα νέο μονοθέσιο από το μηδέν είναι ένα επικό έργο στο χρονικό διάστημα που έχουμε εργαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια