FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Fernando Alonso: ταχυτερος το τριημερο!

Ο Fernando Alonso έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα F10 ως οδηγός της Ferrari με μεγάλη επιτυχία αφού την 3η ημέρα δοκιμών στην πίστα Ricardo Tormo, ήταν ο ταχύτερος όλων με καλύτερο χρόνο στο 1:11.470. Ο Ισπανός κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη επίδοση του πρώτου τεστ της χρονιάς, ξεπερνώντας ακόμα και τον teammate του, Felipe Massa.
Οι πρώτες δηλώσεις του Ισπανού μπροστά στους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει το motorhome της Ferrari ήταν: «Ήταν μία σημαντική ημέρα για μένα και πολύ συναισθηματική, ειδικά το πρωί αφού ήταν η πρώτη φορά που οδήγησα για λογαριασμό της Ferrari. Από χθες το βράδυ ακόμα ένιωθα άγχος. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, έκανα πολλούς και γρήγορους γύρους και γενικά είχα καλή αίσθηση πίσω από το τιμόνι».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πρώτες του ώρες που πέρασε στο κόκπιτ της F10: «Ευτυχώς δεν έχασα πολύ χρόνο με το στήσιμο του μονοθεσίου, ευτυχώς αυτά τα έκανε ο Felipe τις προηγούμενες δύο ημέρες. Εγώ επικεντρώθηκα στην προσπάθεια να νιώσω άνετα μέσα στο μονοθέσιο και τα κατάφερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι πάντα καλή. Και πέρυσι είχα καλή πρώτη εντύπωση αλλά σπανίως περνούσα στο Q3! Θέλω λοιπόν να είμαι προσεκτικός σε ότι έχει να κάνει με τις προσδοκίες μου».
O Alonso ολοκλήρωσε 127 γύρους ενώπιον 35.000 συμπατριωτών του, που βρέθηκαν στις κερκίδες της πίστας Ricardo Tormo για να τον δουν ενώ ήταν εργάσιμη ημέρα.
«Η Formula 1 είναι κάτι καινούριο ακόμα για την Ισπανία. Ο κόσμος τη γνωρίζει πραγματικά εδώ και μόλις 5-6 χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος από την υποστήριξη που έχω από τους οπαδούς μου, είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν οδηγό. Σου δίνει ένα επιπλέον συναίσθημα όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι», είπε ο Ισπανός.
Του Alonso του αρέσει που μοιράζονται το πάθος για επιτυχία στις τάξεις της Ferrari με τον ίδιο τρόπο.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: «Νιώθω απίστευτα στις τάξεις της Ferrari. Βλέπω πως όλοι γύρω μου έχουν το ίδιο πάθος για επιτυχία. Παράλληλα, το χιούμορ τους είναι παρόμοιο με των Ισπανών άρα νιώθω σαν στο σπίτι μου, απολαμβάνοντας κάθε ημέρα. Μπορεί και στη McLaren να υπήρχε επίσης έντονη επιθυμία για επιτυχίες αλλά η ατμόσφαιρα στις τάξεις της ήταν… κρύα. Δεν ένιωθα ότι είχαμε την ίδια κουλτούρα ή τον ίδιο τρόπο σκέψης. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά κι αυτό κάνει τη Ferrari πιο ξεχωριστή».
Στο grid του Μπαχρέιν στις 14 Μαρτίου θα είναι άλλοι τρεις πρωταθλητές εκτός από τον ίδιο και αυτό εξασφαλίζει μια συναρπαστική σεζόν! «Είναι μία ευχάριστη συγκυρία. Θα είναι μία ενδιαφέρουσα για τον κόσμο μάχη πρωταθλητών αλλά νομίζω ότι θα την ευχαριστηθούμε και εμείς. Βρετανοί εναντίον Γερμανών και εναντίον Λατίνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια