FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

FORCE INDIA: Η VJM03 των ονειρων μας

Η ένατη ομάδα που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο έγινε το πρωί της Τρίτης η Force India, η οποία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της έκανε τα αποκαλυπτήρια της VJM03. Στόχος είναι η συνέχεια της εξαιρετικής περσινής επίδοσης και γιατί όχι το κάτι παραπάνω, όπως τόνισε ο πρόεδρος Βιγιάι Μάλια.
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι απόδοσης και βελτίωσης που είχαμε στο τέλος της περσινής σαιζόν. Δε νομίζω ότι είμαι υπερβολικός λέγοντας ότι το 2009 ήταν μια φανταστική χρονιά για μας. Η στατιστική άλλωστε λέει: ένα πόντιουμ, μια pole position, ένας ταχύτερος γύρος, πέντε εκκινήσεις στη δεκάδα και 13 πόντοι», ανέφερε αρχικά ο Ινδός μεγιστάνας.
Για να συνεχίσει: «Μάθαμε από τις εμπειρίες μας και γίναμε καλύτερη ομάδα. Ελπίζω το 2010 να συνεχίσουμε αυτή τη σπουδαία πρόοδο. Έχουμε ένα πόντιουμ ως τώρα, αλλά πιστεύω ότι τέτοια εποχή του χρόνου θα μιλώ για περισσότερους πόντους και περισσότερα βάθρα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το πετύχουμε, γιατί να μη στοχεύουμε ψηλά
Η VJM03, την οποία θα οδηγούν οι Βιταντόνιο Λιούτσι και Άντριαν Σούτιλ, είναι μια εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου, το οποίο φυσικά έχει εναρμονιστεί στους νέους κανονισμούς και διαθέτει την… κλασσική φέτος ψηλή μύτη και το «πτερύγιο καρχαρία» στο κάλυμμα του κινητήρα. Το ντεμπούτο της εντός πίστας θα γίνει αύριο, στις δοκιμές που θα ξεκινήσουν στη Χερέθ.
Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού κομματιού του μονοθεσίου Μαρκ Σμιθ πρόσθεσε: «Με τους νέους κανονισμούς υπάρχει ένας συμβιβασμός: είτε θα κάνεις το μονοθέσιο μακρύτερο, είτε πλατύτερο. Εμείς κάναμε έναν συνδυασμό και των δύο και αυτό φυσικά επηρέασε σχεδιαστικά τις μηχανικές λύσεις και επίσης την αεροδυναμική, ιδιαίτερα με προσοχή στους διαχύτες και το σασί. Έχουμε, πιστεύουμε, ένα αρκετά αποτελεσματικό αυτοκίνητο συνολικά».
Ο Άντριαν Σούτιλ ανυπομονεί για το ξεκίνημα της σαιζόν: «Το 2010 είναι μια σημαντική χρονιά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλά. Φέτος είναι σημαντικό να είμαστε συνεπείς από τον πρώτο αγώνα. Θα ήθελα να είμαι στη μέση και να είμαι ανταγωνιστικός στο Μπαχρέιν. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε απόλυτα εντός προγράμματος και νιώθω ότι αυτή θα είναι η σαιζόν που μπορώ να δείξω από την αρχή τις δυνατότητες του μονοθεσίου και τις δικές μου. Φυσικά θα έχουμε προσθήκες και βελτιώσεις στη συνέχεια, αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε δυνατοί από την πρώτη δοκιμή, αντί για μια συμβιβαστική αρχή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια