FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ερχεται η SLS AMG για την F1 του 2010

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula1 ξεκινά στις 12-14 Μαρτίου και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με την Mercedes να έχει αναλάβει να προμηθεύσει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας για το 2010. Η γερμανική εταιρία αποφάσισε να κοσμήσει τις πίστες του πρωταθλήματος για το 2010 με ένα νέο μοντέλο την SLS AMG η οποία θα αντικαταστήσει την C63 AMG, που κοσμούσε τις πίστες τις δύο προηγούμενες σεζόν.
Η SLS AMG αποδίδει 571 ίππους, έχει κινητήρα 8κύλινδρο V με χωρητικότητα 6,3 λίτρα, ο οποίος σε μόλις 3,8 δεύτερα μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο από τα 0-100 Km/h, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το γνωστό DCT 7 σχέσεων της AMG, διαθέτει ESP τριών σταδίων για πιο ασφαλή συμπεριφορά στην έξοδο των στροφών και θεωρείται το πιο δυνατό Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην ιστορία του θεσμού
Ο Volker Mornhinweg, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes AMG είπε: «Μαζί με όλη την ομάδα της AMG, με περηφάνια παρουσιάζω τη νέα SLS AMG, το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας της F1. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι θαυμαστές της Mercedes και της AMG θα είναι ενθουσιασμένοι με αυτό το απίθανο μοντέλο – μαζί φυσικά με τη νέα ομάδα Mercedes GP Petronas στις πίστες της F1».
Ο Γερμανός Bernd Mayländer θα είναι ο επίσημος οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας με συνοδηγό του τον Pete Tibbetts. Η SLS AMG διαθέτει δύο οθόνες για την πλήρη παρακολούθηση της πίστας από το πλήρωμα και η κωδική του ονομασία είναι C197.
Η C63 AMG Estate, η οποία υπάρχει από το 2008 θα είναι το αυτοκίνητο του γιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια