FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Renault: Αποκαλυψε μονοθεσιο, ανακοινωσε οδηγο


Η Renault αποκάλυψε χθες το νέο της μονοθέσιο στη Βαλένθια και παράλληλα ανακοίνωσε το δεύτερο οδηγό της για το 2010, που είναι ο Ρώσος οδηγός του GP2, Βίταλι Πέτροφ.
Η γαλλική ομάδα, όμως, ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτής και τον δεύτερο οδηγό της, που θα δουλέψει μαζί με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Αυτός θα είναι ο Ρώσος οδηγός του GP2, Βίταλι Πέτροφ, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το γεγονός αυτό μόνο χαμόγελα θα μπορούσε να σκορπίσει στον ίδιο, που το χαρακτήρισε ως μια μεγάλη ευκαιρία.
«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και ανυπομονώ να δουλέψω με την ομάδα φέτος. Πάντα ονειρευόμουν να τρέξω στη Formula1 και γι' αυτό το να κάνω το ντεμπούτο μου με μια κορυφαία ομάδα, όπως η Renault, είναι πολύ συναρπαστικό. Ο πρώτος αγώνας είναι πάνω από ένα μήνα μακριά γι' αυτό θα ξοδέψω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με την ομάδα τις επόμενες λίγες εβδομάδες, έτσι ώστε να είμαι πλήρως έτοιμος έγκαιρα για το Μπαχρέιν», είπε ο Πέτροφ, που αναφέρθηκε και στο νέο μονοθέσιο.
«Το νέο μονοθέσιο δείχνει καταπληκτικό και τα χρώματα θυμίζουν όλη την ιστορία της Renault στο σπορ. Δεν μπορώ να περιμένω να οδηγήσω το μονοθέσιο για πρώτη φορά και να ξεκινήσω να δουλεύω με την ομάδα». Από τη μεριά του ο Ερίκ Μπουλιέ τόνισε ότι ο 25χρονος έχει πολλά να μάθει δίπλα στον Κούμπιτσα. «Είναι μια ειδική μέρα για τον Βίταλι και τον καλωσορίζουμε στην ομάδα. Σα ρούκι, αναγνωρίζουμε ότι ο Βίταλι θα έχει πολλά να μάθει, αλλά οι επιδόσεις του στο GP2 πέρυσι ήταν ξεχωριστές και επιβεβαίωσαν ότι είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω στη Formula1.
Με τον Ρόμπερτ δίπλα του έχει τον τέλειο ρόλο για να μάθει από αυτόν και είμαι σίγουρος ότι θα φέρει εις πέρας την υπόσχεση που έχει δώσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του». Το αφεντικό της ομάδας έκανε λόγο και για ένα αξιόπιστο μονοθέσιο κατά την παρουσίαση αυτού. «Δουλεύουμε συνέχεια όλο το χειμώνα για να εξασφαλίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε την καινούρια σεζόν με το καλύτερο δυνατό σχήμα. Η R30 θα είναι ένα ανταγωνιστικό, δυνατό και αξιόπιστο μονοθέσιο και έχουμε επιλέξει μια επιθετική στρατηγική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τώρα είμαστε έτοιμοι για τις πρώτες δοκιμές και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι να δούμε αν λειτουργεί όπως νομίζουμε». Τέλος, ο Κούμπιτσα αποκάλυψε την προτεραιότητα της ομάδας αυτή τη στιγμή. «Η ομάδα έχει δουλέψει πάνω στο νέο μονοθέσιο για πολύ καιρό και είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια