FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ταχυτερος ο Χουλκενμπεργκ με Williams

•Ο πυρετός προετοιμασίας χτύπησε κόκκινο σήμερα στη Βαρκελώνη
•Απομένουν μόνο δυο μέρες δοκιμών που θα γίνουν αύριο και μεθαύριο
Σήμερα ήταν μια παραγωγική μέρα για τις ομάδες της F1 που ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους ενόψει της πρεμιέρας σε 13 μέρες στο Μπαχρέιν. Στην κορυφή των χρόνων βρέθηκε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Williams όταν δοκίμασε κάποιους γρήγορους γύρους στην πίστα με set –up δοκιμών. Μέχρι τότε ταχύτερος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari που δοκιμάζει στη Βαρκελώνη νέο αεροδυναμικό πακέτο με πτερύγιο καρχαρία στο κάλυμμα του κινητήρα. Χιλιάδες Ισπανοί γέμισαν τις κερκίδες και είχαν την ευκαιρία να αποθεώσουν το ίνδαλμά τους. Οι σημερινοί χρόνοι των επτά πρώτων ήταν ταχύτεροι από τη χθεσινή καλύτερη επίδοση που ανήκε στο Μαρκ Γουέμπερ. Αυτό εν μέρει οφείλεται στην βελτίωση των συνθηκών στην πίστα αλλά και στη χρήση της πολύ μαλακής γόμας από τη Bridgestone.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Σουμάχερ, Χάμιλτον και Κουμπίτσα απέφυγαν να δοκιμάσουν με χαμηλό φορτίο καυσίμου και περιορίστηκαν σε προσομοιώσεις μεγάλων κομματιών αγώνα.
Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν για τον Αλόνσο απ’ αύριο αναλαμβάνει ο Μάσα για τη Ferrari. Ο Φέτελ παρότι ταχύτερος απ’ τους χθεσινούς χρόνους του Μαρκ Γουέμπερ αντιμετώπισε κάποια μηχανικά προβλήματα όπως και ο Αυστραλός χτες. Στη Mercedes επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση των νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων: «Παρότι δεν πάει όσο ομαλά θα θέλαμε το πρόγραμμα προχωρά και σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική ακόμη που θα αποκαλυφθεί στο Μπαχρέιν» τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος των δοκιμών ο Μ.Σουμάχερ. Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια