FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ολοκληρωθηκαν οι δοκιμες εξελιξης

•Ο Λιούις Χάμιλτον με τη McLaren ήταν ο ταχύτερος του 4ημερου στη Βαρκελώνη
•Στο ίδιο δέκατο με τη McLaren, βρέθηκαν Ferrari και Red Bull
Απομένουν 11 μέρες για το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος της F1 στο Μπαχρέιν. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν σήμερα την προετοιμασία τους. Συμπλήρωσαν συνολικά 15 μέρες δοκιμών εξέλιξης σε Βαλένθια (3), Χερέθ (8) και Βαρκελώνη (4). Από πολλούς ασκήθηκε κριτική ότι οι μέρες δεν ήταν αρκετές για την επαρκή προετοιμασία μονοθεσίων και οδηγών.
Κοιτώντας κανείς την εικόνα της τελευταίας μέρας στη Βαρκελώνη όπου με set up δοκιμών οι χρόνοι των τριών πρώτων απέχουν 67 χιλιοστά μπορεί να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα δούμε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Είναι προφανές λοιπόν ότι εκεί θα διεκδικήσουν την pole position οι McLaren, Ferrari και Red Bull. Χωρίς να αποκλείεται μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τη Mercedes. Ο αγ. διευθυντής της ομάδας Ρος Μπρον σε δηλώσεις του τόνισε ότι η απόσταση από την κορυφή είναι πολύ μικρή: «Είμαστε λίγο πιο πίσω απ’ ότι θα θέλαμε αλλά πιστεύω ότι η απόσταση που μας χωρίζει από την κορυφή μπορεί να καλυφθεί. Ετοιμάζουμε το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό μας πακέτο για το Μπαχρέιν, ελπίζω ότι αυτό θα είναι αρκετό». Θυμίζουμε ότι η Mercedes θα παρουσιάσει στο Μπαχρέιν το νέο διπλό διαχύτη.
Αντίθετα η McLaren παρουσίασε το νέο της αεροδυναμικό πακέτο στη Βαρκελώνη όπου ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερο τις δυο τελευταίες μέρες. «Η McLaren ήταν πολύ δυνατή, χτες και σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό» τόνισε ο Σουμάχερ.
Στο ξεκίνημα των δοκιμών φαινόταν ότι έχει καθαρό προβάδισμα η Ferrari όμως σήμερα μετά την ολοκλήρωσή τους είναι ξεκάθαρο ότι η Scuderia βρίσκεται πολύ κοντά με Red Bull και McLaren. Επιπλέον σημειώστε πως η Red Bull έχει κάνει μια βδομάδα λιγότερες δοκιμές ενώ μαζί με τη Ferrari αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα αξιοπιστίας απ’ ότι η McLaren. Η βδομάδα που ακολουθεί θα είναι μια ευκαιρία για ανασυγκρότηση.
Οι μηχανικοί θα μελετήσουν τα δεδομένα ώστε να είναι έτοιμοι για να στήσουν σωστά το μονοθέσιο στο Μπαχρέιν, οι πιλότοι θα πάρουν μια ανάσα και θα δουλέψουν λίγο τη φυσική τους κατάσταση και προς το τέλος της βδομάδας όλοι θα μπουν στο αεροπλάνο για το μεγάλο ταξίδι. Η F1 ταξιδεύει ανατολικά με τέσσερις σταθμούς σε ένα μήνα: Μπαχρέιν (14/3), Αυστραλία (28/3), Μαλαισία (4/4 Πάσχα) και Κίνα (16/4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια