FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Εκκινηση για νεες ομαδες και προβληματα για τις παλιες

Στο πρώτο αγώνα της σεζόν η Mercedes GP επιβεβαίωσε ότι είναι η μία από τις 4 κορυφαίες ομάδες, αν και βρίσκεται ακόμα μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης καθώς οι Nico Rosberg και Michael Schumacher τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Παρόλα αυτά στη γερμανική ομάδα είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν στη συνέχεια.
Nico Rosberg (5ος): Έκανα πολύ καλή εκκίνηση και ήμουν πολύ ευχαριστημένος που βρισκόμουν στην 4η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου. Ωστόσο, μου έλειπε η ταχύτητα με τα μαλακότερα ελαστικά στο πρώτο stint. Ο Lewis με πέρασε λόγω στρατηγικής στο pit stop, κάτι που πρέπει να αναλύσουμε αργότερα και να δούμε τι έγινε. Δεν μπορούσα να περάσω τον Sebastian στο τέλος γιατί βρέθηκα στον ακάθαρτο αέρα του και έχανα πρόσφυση. Η 5η θέση είναι καλό αποτέλεσμα για το ξεκίνημα και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καλή εξέλιξη από εδώ και στο εξής.
Για τις νέες ομάδες της F1 ο πρώτος αγώνας ήταν απογοητευτικός με εξαίρεση την ομάδα της Lotus της οποίας και τα δύο μονοθέσιά της κατάφεραν να τερματίσουν.
Heikki Kovalainen – 15ος: Ήταν ένας καλός αγώνας για την ομάδα μας. Το ότι και τα δύο μονοθέσια έφθασαν στον τερματισμό αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα. Το μονοθέσιο μου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Γνωρίζω ότι ο Jarno είχε και κατάφερε να φέρει το δικό του στον τερματισμό. Αυτός ήταν άλλωστε και ο πρωταρχικός μας στόχος. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει ό,τι θέσαμε ως στόχο, κάτι που είναι φανταστικό. Όσον αφορά το δικό μου αγώνα, έκανα καλή εκκίνηση και βρέθηκα να παλεύω με αρκετούς οδηγούς με τους οποίους δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα ελαστικά μου ήταν σε καλή κατάσταση, έκανα καλό pit stop, αλλά έχασα λίγο χρόνο καθώς με περνούσαν τα άλλα μονοθέσια. Θα κοιτάξουμε και πάλι τη στρατηγική ενόψει της Αυστραλίας, ώστε να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι.
Στο Μπαχρέιν ο Rubens Barrichello οδήγησε το μονοθέσιο σωστά και ανταμείφθηκε με έναν βαθμό στο εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν
.
Ο Nico Hulkenberg αντίθετα είχε ένα τετ-α-κε εξαιτίας του οποίου έμεινε πολύ πίσω στην κατάταξη.
Rubens Barrichello – 10ος: Είναι θετικό να παίρνεις έναν βαθμό, αλλά ειλικρινά, περιμέναμε κάτι καλύτερο ερχόμενοι εδώ. Είδαμε πως ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος και δεν υπήρξαν εγκαταλείψεις στους κορυφαίους. Νομίζω ότι τερματίσαμε περίπου εκεί που μας άξιζε άρα είναι στο χέρι μας να κλείσουμε το κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια