FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

F1: Ο Τσαντχοκ στην Hispania

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα του 2010 στο Μπαχρέιν, η Hispania Racing πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της σε εκδήλωση που έγινε στην Μούρθια την Πέμπτη (4/3).
Το μονοθέσιο της HRT, μέχρι πρότινος Campos Meta 1, σχεδιάστηκε από την ιταλική κατασκευάστρια Dallara. Θα κατευθυνθεί στο Μπαχρέιν χωρίς να έχει συμμετάσχει καθόλου στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, κάτι που σημαίνει ότι το shakedown του θα πραγματοποιηθεί στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (12/3) στο Σακχίρ.
Ο Καρούν Τσαντχόκ «έκλεισε» και επίσημα την Πέμπτη με την Hispania Racing (HRT) και θα κάνει το ντεμπούτο του στην Formula 1 σε λίγες μέρες στο Μπαχρέιν, με ομόσταβλο τον Μπρούνο Σένα. «Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με την απόδοση του Καρούν στο πρωτάθλημα GP2» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Κόλιν Κολς, και συμπλήρωσε: «Θα είναι σπουδαίο για το άθλημα να υπάρχει ένας Ινδός οδηγός στο γκριντ για το πρώτο γκραν πρι της Ινδίας».
Η Ινδία, στην οποία κατασκευάζεται πίστα κοντά στο Νέο Δελχί, αναμένεται την επόμενη χρονιά να περιληφθεί για πρώτη φορά στο αγωνιστικό καλεντάρι. Μέχρι στιγμής ο μοναδικός Ινδός που έχει αγωνιστεί στη Φόρμουλα Ένα είναι ο Ναραϊν Καρθικέιαν, ο οποίος «έτρεχε» με την Τζόρνταν το 2005, όταν διευθυντής της ομάδας ήταν ο Κολς.
Στο μεταξύ, παρουσιάστηκε και το μονοθέσιο της HRT, που «φοράει» κινητήρα Κόσγουορθ και το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί στην πίστα. Η παρουσίαση έγινε στη Μούρθια, όπου θα έχει την έδρα της η ισπανική ομάδα.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια