FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

FORMULA 1 – Ψυχραιμια προτρεπει ο Εκλεστοουν

Να επιστρέψουν στη… γωνία τους όλοι αυτοί που ξεκίνησαν την κριτική για την εικόνα της Formula 1 μετά τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν, ζήτησε ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι οι κανονισμοί δεν πρέπει να φτιάχνονται από τους μηχανικούς και τους επιστήμονες των ομάδων, τους οποίος χαρακτήρισε «τροφίμους».
«Δεν υπάρχει πανικός, καμία κρίση στη Formula 1. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άμεσα και δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές του… ποδαριού. Είχα μια συνάντηση με τις ομάδες και προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι δουλειά μας είναι με τους αγώνες να διασκεδάζουμε το κοινό και όχι να παίζουμε με τους υπολογιστές και να πηγαίνουμε γρήγορα για έναν γύρο», τόνισε με έμφαση στους Times ο Βρετανός.
Και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να έχεις ομάδες σε καμία τους μορφή να παίρνουν μέρος σε αγωνιστικούς ή τεχνικούς κανονισμούς. Δεν μπορείς να έχεις τους τροφίμους να γράφουν τους κανονισμούς», σχολίασε τονίζοντας ότι αυτή η δουλειά πρέπει να γίνεται από εξωτερικούς ειδικούς, αλλά αυτός είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος.
Ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της Red Bull ζήτησε την άμεση εισαγωγή δύο υποχρεωτικών πιτ στοπ (η Ferrari είναι έτοιμη να ασκήσει βέτο σε κάτι τέτοιο), αλλά αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα απορριφθεί από τον πρόεδρο της Fia Ζαν Τοντ, ο οποίος θέλει να δει τι θα γίνει σε Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση.
Ο Έκλεστοουν πιστεύει ότι χρειάζεται χρόνος για να αποδειχθεί αν οι νέοι κανονισμοί μπορούν να αποδώσουν, ή αν θα οδηγήσουν το άθλημα σε μια από τις πιο βαρετές σελίδες στην ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια