FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Δυσκολο αλλα ικανοποιητικο ξεκινημα

Η πρώτη συμμετοχή του Άγγελου Σταθακόπουλου στη νέα του κατηγορία, την 125 Italia, ήταν όπως ακριβώς την περίμενε, με έντονο συναγωνισμό και αντιπάλους πολύ υψηλού επιπέδου. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος για εξατάχυτα kart, ο πρώτος αγώνας, ήταν αγώνας αναγνώρισης. Οι δοκιμές ξεκίνησαν με το χιόνι να περιορίζεται ευτυχώς στις άκρες της πίστας και το κρύο φυσικά να είναι έντονο. Σε συνδυασμό με την «παρέλαση» των νέων μοτέρ και σασί στα χέρια των αντιπάλων του, ο στόχος του Σταθακόπουλου παρέμεινε ο αρχικός, συλλογή εμπειριών. Ο δοκιμές κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και με πάρα πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας του σασί και των ελαστικών που ήταν επίσης νέα. Οι χρόνοι του μέχρι και το warm up ήταν πολύ καλοί. Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα νέα ελαστικά και περιορίστηκε στη 13η θέση. Δοκιμάζοντας διαρκώς διαφορετικές ρυθμίσεις, ο ημιτελικός δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Στην εκκίνηση του τελικού έγινε ένα ατύχημα στην πρώτη στροφή και παρότι ο Σταθακόπουλος απέφυγε τη σύγκρουση, έχασε έδαφος βλέποντας τους πρωτοπόρους να απομακρύνονται. Κατάφερε στη συνέχεια να πλησιάσει ένα γκρούπ οδηγών και να δώσει μάχες κερδίζοντας δύο θέσεις. Είδε την καρό σημαία του τερματισμού στην 11η θέση τερματίζοντας στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους 5 προπορευόμενους οδηγούς!
"Γυρίζοντας με το Superfast XI από την Ιταλία σκεφτόμουν όλα όσα βίωσα στον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς και ανυπομονώ για τον 2ο αγώνα! Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο προσπάθησα να εξοικειωθώ με τον νέο μου εξοπλισμό, τα νέα λάστιχα, τους νέους αντιπάλους αλλά είχα και τη δυνατότητα να συγκρίνω κάποια πράγματα αφού ο εξοπλισμός των συμμετεχόντων είναι ελεύθερος. Βρέθηκα να ανταγωνίζομαι οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητήρες και σασί που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ώστε να έχω σχηματίσει κάποια άποψη για την απόδοση τους γνωρίζοντας προτερήματα ή μειονεκτήματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι παρά το πολύ κρύο, το κράτημα στην πίστα ήταν απίστευτο, δε μπορούσα παρά να δοκιμάζω σε κάθε σκέλος διαφορετικές ρυθμίσεις ώστε να συλλέξω στοιχεία για το μέλλον. Δεν έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση μου στα χρονομετρημένα, κάτι που μου στοίχισε και στο τελικό αποτέλεσμα.
Τερμάτισα τελικά 11ος και μετά από 16 λεπτά αγώνα ήμουν μόλις 3 δευτερόλεπτα πίσω από την 5η θέση με ταχύτερο προσωπικό χρόνο αντίστοιχο του 5ου. Ήμουν ο μοναδικός οδηγός που σημείωσα ταχύτερο χρόνο στον αγώνα σε σχέση με τα χρονομετρημένα ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανέβασαν πάνω από μισό δευτερόλεπτο την επίδοση τους. Όλα αυτά, με αφήνουν τελικά ικανοποιημένο. Στον επόμενο αγώνα, θα βρεθώ νωρίτερα στην Ιταλία με την υποστήριξη του Grab.gr και θα κάνω κάποιες επιπλέον δοκιμές σε επίπεδο εξοπλισμού με τη βοήθεια της Tekno Kart και της Gomme & Service. Μέχρι τότε, θα προπονηθώ λίγο στην Ελλάδα και θα ακολουθήσω νέο πρόγραμμα γυμναστικής στο DeSport Health Club

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια