FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

F1: Επομενη σταση η Αυστραλια

Ο δεύτερος αγώνας της σαιζόν θα πραγματοποιηθεί το προσεχές σαββατοκύριακο (27-28/3) στην Αυστραλία, με την ελπίδα ότι από πλευράς θεάματος θα είναι πολύ καλύτερος από αυτόν της πρεμιέρας στο Μπαχρέιν. Ομάδες και οδηγοί βρίσκονται ήδη στη Μελβούρνη περνώντας στιγμές χαλάρωσης και προσαρμογής στην αλλαγή της ώρας.
Η πίστα αυτή είναι μια από τις αγαπημένες των οδηγών και παρότι έχει αρκετά κομμάτια της να περνούν μέσα από τους δρόμους της πόλης και ωραίες στιγμές έχουμε δει και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον κόσμο είναι εκπληκτική και πάντα ζεστή για όλους. Φυσικά ιδιαίτερης μεταχείρισης τυγχάνει το αγαπημένο παιδί των Αυστραλών και τοπικός ήρωας, Μαρκ Γουέμπερ.
Για την Παρασκευή (26/3), ημέρα των ελεύθερων δοκιμών, η μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πιθανότητα βροχής. Πάντως, τα στατιστικά λένε ότι από τους 14 προηγούμενους αγώνες στη Μελβούρνη, ούτε ένας δεν διεξήχθη με υγρές συνθήκες, παρότι οι κατατακτήριες δοκιμές έχουν επηρεαστεί δύο φορές από τη βροχή, το 2002 και το 2005.
Άχρηστη (άσχετη), αλλά ενδιαφέρουσα πληροφορία; Η Μελβούρνη είναι η πρωτεύουσα… των αλεπούδων στον δυτικό κόσμο, αφού υπολογίζεται πως έξι αλεπούδες ζουν ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στη μητροπολιτική περιοχή!
Πάμε να δούμε εν συντομία ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αγώνα της Αυστραλίας
-24 φορές έχει γίνει Grand Prix στην Αυστραλία, στην Αδελαΐδα από το 1985 ως το 1995 και στη Μελβούρνη από τότε και εξής.
Μίκαελ Σουμάχερ έχει κερδίσει εκεί τις περισσότερες φορές από κάθε άλλον οδηγό, έχοντας τέσσερις νίκες (2000, 2001, 2002, 2004), ενώ έχει και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου με 1’24’’125 από το 2004.
-Το ντεμπούτο του Μαρκ Γουέμπερ στη Μελβούρνη το 2002 ήταν εντυπωσιακό, αφού με την… τελευταία των τελευταίων Minardi κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση και δύο βαθμούς, εν μέσω πραγματικής αποθέωσης.
-Το 1991 ο αγώνας στην Αδελαΐδα πέρασε στην ιστορία της Formula 1 ως ο συντομότερος, αφού η καταρρακτώδης βροχή και η ανησυχία για την ασφάλεια των πιλότων, με αρκετούς από αυτούς να αρνούνται να αγωνιστούν, οδήγησε το Grand Prix στο τέλος μετά από μόλις 14 γύρους.
-Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο θα γίνει ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που θα έχει αγωνιστεί σε όλα τα Grand Prix που έχουν γίνει στη Μελβούρνη από το 1996 ως και φέτος. Δυστυχώς για τον Βραζιλιάνο, στους 14 προηγούμενους αγώνες δεν κατάφερε να πάρει καμία νίκη εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια