FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Πιο γρήγορος ο Rosberg από τον Schumacher

Τα μονοθέσια της Mercedes GP δεν μπόρεσαν να ασκολουθήσουν το ρυθμό τόσο των Red Bull όσο και των Ferrari στη πίστα... Η 5η θέση που κατέλαβε ο Nico Rosberg χαρίζει συγκρατημένα χαμόγελα στη γερμανική ομάδα. Σε συνδυασμό με την εμπειρία του Michael Schumacher, ίσως η Mercedes καταφέρει να διεκδικήσει κάτι στον πρώτο αγώνα της σεζόν.
Nico Rosberg – 5ος: «Για να είμαι ειλικρινής, περιμέναμε κάτι περισσότερο σήμερα, αν και δεν είχαμε το ρυθμό για να διεκδικήσουμε την κορυφή. Οπότε μάλλον δεν θα πρέπει να είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Ήταν δύσκολη η κατάσταση στην πίστα με τα ελαστικά να ανεβάζουν θερμοκρασία. Αν κάνεις ένα μικρό λάθος και το μονοθέσιο παρουσιάσει φαινόμενο υπεστροφής, τότε χάνεις αρκετή πρόσφυση ενόψει των στροφών που ακολουθούν. Θα είναι πολύ σημαντικό στον αγώνα να προστατέψεις τα ελαστικά. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα αποτελεί μία καλή αρχή για μένα και με λίγη τύχη θα μπορέσουμε να παλέψουμε για μία θέση στο βάθρο
Michael Schumacher – 7ος: «Είμαι ικανοποιημένος με την 7η θέση, όντας μακριά από την F1 για τόσο μεγάλο διάστημα. Κατά σύμπτωση, κατέλαβα την ίδια θέση στο grid με αυτή που είχα και το 1991 στο Spa, όταν άρχισα την καριέρα μου. Ήταν διασκεδαστική η συνεργασία με τη νέα μου ομάδα και εκτιμώ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να με υποστηρίξουν στην επιστροφή μου στο θεσμό. Όλοι προσπαθούν και νιώθω ότι βελτιωνόμασταν διαρκώς τις δύο τελευταίες μέρες. Ανυπομονώ να αρχίσει ο αγώνας και περιμένω ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.»
Ross Brawn: «Το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών ήταν μάλλον αναμενόμενο, αν και περιμέναμε κάτι περισσότερο μετά τις πρωινές δοκιμές. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την ισορροπία του μονοθεσίου ανάμεσα στις δοκιμές και τις κατατακτήριες, πιθανώς εξαιτίας της αυξανόμενης θερμοκρασίας της πίστας. Ως αποτέλεσμα χάσαμε λίγο από το ρυθμό μας. Ο Nico οδήγησε πολύ καλά σήμερα σε όλες τις περιόδους και ο Michael, λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά μετά το 2006, βρίσκει το ρυθμό του όσο κάνει περισσότερα χιλιόμετρα με το μονοθέσιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια