FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Formula 1 με το απολυτο μπαχαλο, εκτος η USF1

Απόλυτο «μπάχαλο» στη Φόρμουλα 1, μία μόλις εβδομάδα πριν από την αυλαία της σεζόν στο Μπαχρέιν. Υστερα από αλλεπάλληλα «είπα-ξείπα» η FIA τελικά αποφάσισε να μην αντικαταστήσει την αμερικανική ομάδα USF1, που προχθές ζήτησε ν' αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω οικονομικών προβλημάτων. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι χάνονται οι όποιες ελπίδες και για τη Stefan Gp, που ήλπιζε να πάρει τη θέση της έχοντας μάλιστα δημιουργήσει ένα δικό της αυτοκίνητο με τον τεχνικό και μηχανικό εξοπλισμό της Τογιότα. Η συμμετοχή όμως απορρίφθηκε απ' όλες τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες επικαλέστηκαν αμφιβολίες για τον απότομο πλουτισμό του ομώνυμου Σέρβου ιδιοκτήτη της.
«Έχουμε καταθέσει αίτηση στη FIA να κρατήσει τη συμμετοχή μας έως το 2011. Υποτίθεται ότι αυτό ήταν εμπιστευτικό, επομένως δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα να το σχολιάσω. Φαίνεται, όμως, ότι έχει διαρρεύσει» τόνισε ο Άντερσον στο Autosport.com.
Και συμπλήρωσε: «Περιμένουμε μια απάντηση από τη FIA και συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους της. Στο μεταξύ, δεν υπάρχει κάτι να κάνουν οι εργαζόμενοι, επομένως τους έχουμε πει να σταματήσουν να δουλεύουν πάνω στο τωρινό μονοθέσιο, έως ότου έχουμε μια απόφαση».
Η US F1 ήταν μια από τις τέσσερις νέες ομάδες, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Η οικονομική κρίση όμως και η έλλειψη ρευστού δεν της επέτρεψε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Πλέον, το μόνο που απομένει να διευκρινιστεί από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι αν θα προσφέρει τη θέση της US στην σερβική Stefan GP ή θα αφήσει 12 ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια