FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΟΥ SCHUMI

Τα στοιχεία από την κάμερα που διέθετε το κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ, την στιγμή που συνέβη το σοβαρό ατύχημα ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, δείχνουν ότι ο πρωταθλητής της Formula 1 δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πέδιλα του σκι που χρησιμοποιούσε βρισκόταν σε «άψογη κατάσταση» και κατά συνέπεια η κακή συντήρηση αποκλείστηκε από τις πιθανές αιτίες για την πτώση του, ενώ όπως τονίστηκε δεν υπήρξε κάποια παρατυπία στους κανόνες σήμανσης στις πίστες.

«Δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ο Σουμάχερ»
Οι ερευνητές που εξετάζουν την υπόθεση για να διαπιστώσουν τα αίτια του ατυχήματος που έλαβε χώρα στις 29 Δεκεμβρίου στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ, μίλησαν με γιατρούς και μάρτυρες, ενώ εξέτασαν λεπτομερώς το 2λεπτο βίντεο από την κάμερα στο κράνος που φορούσε ο Σουμάχερ την ώρα του σοβαρού τραυματισμού του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο πρωταθλητής της F1 δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα όπως είχε υποτεθεί αρχικά.
Το βίντεο έδειξε ότι «είχε απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά ενός καλού σκιέρ σε αυτή τη ζώνη» και ότι είχε σκοπίμως επιλέξει να κινηθεί εκτός πίστας, σε μια περιοχή μεταξύ μιας κόκκινης και μιας μπλε πίστας, δήλωσε η ομάδα των ερευνητών κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου. Στο εν λόγω σημείο σύμφωνα με τους ερευνητές δεν εντοπίστηκε κάποια παρατυπία από τους υπεύθυνους, αφού υπήρχε, όπως αναφέρθηκε, η κατάλληλη σήμανση που προειδοποιεί τους σκιέρ.
«Ο κ. Σουμάχερ είναι προφανώς ένας πολύ καλός σκιέρ, αλλά ένα από τα πέδιλα χτύπησε σε βράχο που προεξείχε…αυτό προκάλεσε την πτώση και τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι» δήλωσε ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουινσί, επικεφαλής των ερευνητών.
«Δεν είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ο Σουμάχερ»
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο Σουμάχερ κινούνταν στα 3-6 μέτρα μακριά από την οριοθετημένη πίστα. Το πέδιλο χτύπησε σε ένα βράχο με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής της F1 να χάσει την ισορροπία του και να πέσει σε δεύτερο βράχο που βρισκόταν 3 μέτρα πιο κάτω, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η Figaro. Ο άτυχος αθλητής βρέθηκε από τους διασώστες 9 μέτρα μακριά από την οριοθετημένη πίστα.
Άλλος ερευνητής διευκρίνισε ότι τα σκι του Σουμάχερ βρισκόταν «σε άψογη κατάσταση» και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να αποτελούν αιτία του ατυχήματος.
Οι αρμόδιοι για τις έρευνες συμπλήρωσαν ότι η κάμερα που έφερε στο κράνος του κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, δεν τον δείχνει «να σπεύδει σε βοήθεια οποιουδήποτε» και ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
Αυτό φαίνεται να ανατρέπει ρεπορτάζ ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο Σουμάχερ βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα για να βοηθήσει μία φίλη που είχε πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια