FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κομπαγιάσι και Έρικσον ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ της Caterham για το 2014

Εντελώς νέο δίδυμο οδηγών θα παρατάξει η Caterham στο νέο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι οι «πιλότοι» της για το 2014 θα είναι ο Ιάπωνας Καμούι Κομπαγιάσι και ο Σουηδός «ρούκι», Μάρκους Έρικσον. Ο 27χρονος Κομπαγιάσι έχει «τρέξει» σε 60 αγώνες της Φόρμουλα Ένα και εντάσσεται στην Caterham ύστερα από ένα χρόνο απουσίας από το πρωτάθλημα, στη διάρκεια του οποίου οδηγούσε αγωνιστικά αυτοκίνητα για λογαριασμό της Φεράρι. Έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με την Τογιότα το 2009, ενώ στη συνέχεια πέρασε τρία χρόνια στη Ζάουμπερ, στο τελευταίο από τα οποία, το 2012, ανέβηκε για μοναδική -μέχρι σήμερα- φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας την τρίτη θέση στο ιαπωνικό γκραν πρι.
«Είναι σπουδαίο συναίσθημα να επιστρέφεις ως οδηγός αγώνων στη Φόρμουλα Ένα και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που αυτό γίνεται με την Caterham» δήλωσε ο Κομπαγιάσι και συμπλήρωσε: «Μιλούσα στον Σιρίλ (σ.σ. Αμπιτεμπούλ, ο γενικός διευθυντής της ομάδας) και τον Τόνι (σ.σ. Φερνάντες, ο πρόεδρος της Caterham) από πέρυσι για να οδηγήσω για την ομάδα για το 2014 και μετά. Στη διάρκεια των συζητήσεών μας εντυπωσιάστηκα πολύ με το πού θέλουν να πάνε την ομάδα και πόσο μεγάλη επένδυση έχει ήδη γίνει για να βοηθηθούν στην επίτευξη των στόχων τους». Από την πλευρά του, ο 23χρονος Έρικσον θα κάνει ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα, αφού μετείχε για τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα GP2. Πήρε τη μοναδική -μέχρι σήμερα- εμπειρία του από τον κόσμο της Φόρμουλα Ένα το 2009, όταν τον δοκίμασε η Brawn GP, αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ιαπωνικό πρωτάθλημα Φόρμουλα 3. «Αυτή είναι μία πολύ υπερήφανη ημέρα για μένα και όλους όσοι με βοήθησαν να κάνω το όνειρό μου για τη Φόρμουλα Ένα να βγει αληθινό» δήλωσε ο Έρικσον, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Σουηδός που θα «τρέξει» στη Φόρμουλα Ένα μετά το 1991 και τον Στέφαν Γιόχανσον.
«Είμαι ήδη ενθουσιασμένος για τη σεζόν που έρχεται και ειδικά για τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία. Προφανώς είναι σπουδαίο για τη Σουηδία ότι θα έχουμε ξανά έναν Σουηδό οδηγό στο γκριντ το 2014. Γι' αυτό εργαζόμουν από τότε που πρωτοάρχισα να "τρέχω" σε αγώνες καρτ, όταν ήμουν 9 ετών, και τώρα ξέρω ότι είμαι έτοιμος για το βήμα προς τη Φόρμουλα Ένα», συμπλήρωσε. Μετά την ανακοίνωση των Κομπαγιάσι και Έρικσον από την Caterham, έμειναν εκτός οι αγωνιστικοί οδηγοί της ομάδας για το 2013, ο Γάλλος Σαρλ Πικ και ο Ολλανδός Γκίντο φαν ντερ Γκάρντε, καθώς και ο Φινλανδός οδηγός δοκιμών, Χέικι Κοβαλάινεν. «Αναπληρωματικοί» οδηγοί της Caterham για το 2014 θα είναι ο Ολλανδός Ρόμπιν Φρίινς και ο Αμερικανός Αλεξάντερ Ρόσι. Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια