FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΛΟΓΩ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ...

Ο Μπέρνι Έκλστοουν θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα θέματα της Φόρμουλα Ένα, παρότι θα δικαστεί για δωροδοκία, ωστόσο θα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο έλεγχο από το συμβούλιο της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Ο 83χρονος Βρετανός, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος, ενδέχεται να αποχωρήσει από τη θέση του εμπορικού διευθυντή ανάλογα με το αποτέλεσμα της δίκης, η οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στη Γερμανία στα τέλη Απριλίου, ωστόσο θα συνεχίσει να διευθύνει τα θέματα της Φόρμουλα Ένα, τουλάχιστον προσωρινά. Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
«Το διοικητικό συμβούλιο της Delta Topco Limited συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου να κινήσει τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες εναντίον του κ. Έκλστοουν. Ο κ. Έκλστοουν διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι είναι αθώος από τις κατηγορίες και πως σκοπεύει να υπερασπισθεί σθεναρά τη θέση του στην εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα αρχίσει στα τέλη Απριλίου του 2014. Μετά από συζήτηση με το διοικητικό συμβούλιο, ο κ. Έκλστοουν πρότεινε και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε ότι, έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση, θα αποχωρήσει άμεσα από τη θέση του διευθυντή, παραιτούμενος έτσι των καθηκόντων του στο διοικητικό συμβούλιο και των ευθυνών του έως ότου επιλυθεί η υπόθεση.
Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της επιχείρησης της Φόρμουλα Ένα όσο και του αθλήματος ο κ. Έκλστοουν να συνεχίσει να διευθύνει τις δραστηριότητές της, αλλά να υπόκειται σε αυξημένη παρακολούθηση και έλεγχο από το διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Έκλστοουν έχει συμφωνήσει με αυτές τις διευθετήσεις. Η έγκριση και υπογραφή σημαντικών συμβολαίων και άλλων υλικών επιχειρηματικών ρυθμίσεων θα είναι πλέον η ευθύνη του προέδρου, Πέτερ Μπράμπεκ-Λέτματ, και του αναπληρωτή προέδρου, Ντόναλντ Μακένζι». Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια