FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ SCHUMI

Την κατάσταση του Michael Schumacher έτσι όπως έχει αυτή τη στιγμή περιγράφει σε άρθρο του στο Autosport o Gary Hartstein, εκτιμώντας πως αυτή παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:
«Οι όποιες αναφορές μου βασίζονται μόνον σε έχουν γίνει δημόσια γνωστά από τους θεράποντες γιατρούς του Schumacher, οπότε είναι φανερό πως δεν θα κάνω καμία επιπλέον εικασία. 
Το χτύπημα στο βράχο προκάλεσε καταρχήν κακώσεις η εξέλιξη των οποίων  χειροτέρεψε την ίδια προκληθείσα ζημιά. Ας δούμε τις κακώσεις πιθανώς υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τύποι τραυματισμού που προκλήθηκαν από το χτύπημα.
Πρώτα δημιουργήθηκαν αιματώματα που σημαίνει ότι κάποια αγγεία έσπασαν και αίμα συγκεντρώθηκε σε κάποια σημεία. Αυτό είναι επικίνδυνο ως χτύπημα ενώ επίσης αυξάνει και την πίεση μέσα στο κρανίο. Ανακοινώθηκε πως ο Michael είχε στο δεξί μέρος του κεφαλιού ένα μεγάλο αιμάτωμα μεταξύ του κρανίου και της μεμβράνης που περιβάλει τον εγκέφαλο. Αυτό αφαιρέθηκε με επέμβαση όπως και μια σειρά μικρότερων αιματωμάτων στον εγκέφαλο. Ένα από αυτά στην αριστερή πλευρά αφαιρέθηκε στη δεύτερη επέμβαση την πρώτη βδομάδα μετά το χτύπημα. Υπάρχουν όμως διάσπαρτα και άλλα πολλά αιματώματα σε όλο τον εγκέφαλο.
Ο δεύτερος τύπος τραυματισμού είναι μώλωπες παρόμοιοι  με αυτούς που κάνουμε όταν χτυπάμε τα χέρια μας ή τα πόδια μας. Υπάρχει μικρή ποσότητα αίματος αλλά όχι αρκετή για ν’ αφαιρεθεί. Αυτό οδηγεί σε μαύρο μπλε χρώμα. Επίσης οι εγκεφαλικές θλάσεις προκαλούν διόγκωση του εγκεφάλου που συντελεί στην αύξηση της πίεσης στο κρανίο που προκαλείται από τα αιματώματα.
  Ο τρίτος τύπος τραυματισμού είναι η ζημιά στις «εισόδους» του εγκέφαλου. Ο τραυματισμός σ’ αυτούς τους άξονες μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικά προβλήματα.
  Επίσης άκουσα αναφορές για ζημιά σε μια από τις τέσσερις αρτηρίες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο. Ακόμη κι αν ισχύει αυτό, δύσκολα μπορεί να εκτιμήσει κανείς την επίδραση που θα έχει καθώς στους περισσότερους ανθρώπους υπάρχουν αρκετές διακλαδώσεις των αρτηριών που επιτρέπουν την αποκατάσταση της ροής μέσω των υπολοίπων αν υπάρχει κάπου εμπόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια