FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

F1: Παρουσιάστηκε η Ferrari F14-T,

Η Ferrari αποκάλυψε στο Maranello της Ιταλίας την F14-T, το μονοθέσιο με το οποίο ελπίζει να βάλει τέλος στην 6ετή λειψανδρία και να επιστρέψει στους τίτλους.

Όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, κύριο χαρακτηριστικό της F14-T είναι το μπροστινό ρύγχος, το οποίο ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τις Williams, McLaren και Lotus. Είναι πιο χαμηλό και αρκετά πιο πλατύ. Η Ferrari διατήρησε την pullrod ανάρτηση μπροστά, ενώ μεγαλύτερες συγκριτικά με το περσινό μονοθέσιο είναι οι πλευρικές εισαγωγές αέρα. Αλλαγή που υπαγορεύθηκε από την ανάγκη των νέων τούρμπο V6 κινητήρων των 1.600 κ.εκ. για περισσότερη ψύξη.
Το νέο μονοθέσιο θα οδηγηθεί από δυο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές: τον Fernando Alonso και τον Kimi Raikkonen. Το κατά πολλούς πιο δυνατό και έμπειρο δίδυμο οδηγών για το πρωτάθλημα του 2014.
«Οι τεχνικές προκλήσεις ήταν οι μεγαλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Formula 1» δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicali. «Η χρονιά θα είναι μεγάλη σε διάρκεια οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσουμε με ένα αξιόπιστο μονοθέσιο και στην πορεία να κάνουμε και όποιες αεροδυναμικές βελτιώσεις χρειαστούν. Περιμένω τις πρώτες ημέρες των χειμερινών δοκιμών να είναι πρόκληση και δεν θα πρέπει να αφήσουμε την πίεση να μας καταβάλει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».

Ο Alonso θυμήθηκε στην παρουσίαση ότι ο Michael Schumacher χρειάστηκε να περιμένει 5 χρόνια, μέχρι να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο με την Ferrari, και δήλωσε ότι θέλει να τον μιμηθεί.
«Νομίζω ότι ο Schumacher κέρδισε τον πρώτο του τίτλο με την Ferrari στην 5η του χρονιά στην ομάδα. Αυτή θα είναι η 5η χρονιά για μένα εδώ οπότε ελπίζω να μπορέσουμε να επαναλάβουμε τις επιτυχίες που είχαν» δήλωσε ο Ισπανός οδηγός.
«Τα 4 προηγούμενα χρόνια είχαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, ειδικά το 2010 και το 2012, αλλά δεν τα καταφέραμε. Φέτος θα καταβάλουμε και πάλι κάθε προσπάθεια και ελπίζω να είναι η χρονιά μας» συνέχισε ο Alonso, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο teammate του τονίζοντας ότι «μαζί με τον Kimi θα συνθέσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα».
Ο Kimi Raikkonen ήταν ο τελευταίος οδηγός που κέρδισε τον τίτλο για λογαριασμό της Ferrari το 2007.
«Είναι ωραίο που επέστρεψα στην Ferrari, την ομάδα με την οποία κέρδισα τον τίτλο. Ο στόχος μας είναι ο ίδιος. Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να κερδίσουμε αγώνες και το πρωτάθλημα» ανέφερε ο Φιλανδός οδηγός.
Η Ferrari F14-T θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα στις 28 Ιανουαρίου στη Jerez, όπου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια