FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ DEMIS ΞΑΝΑ Η MCLAREN..

Οι μέτοχοι τον διόρισαν CEO του Ομίλου, με εντολή να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επανέλθει η ομάδα της F1 στις νίκες. Η επιστροφή του Ron Dennis σε μια θέση επιρροής στην ομάδα F1 της McLaren θα θεωρηθεί πιθανότατα στο μέλλον ως σημείο καμπής στην ιστορία της. Σε 20λεπτη ομιλία του στο προσωπικό, ο Dennis δήλωσε ότι «θα γίνουν αλλαγές», δείχνοντας αποφασισμένος. Συνεπώς, η θέση του Martin Whitmarsh –που απουσίαζε από την εκδήλωση– ως επικεφαλής της ομάδας, δείχνει πολύ επισφαλής.
Η McLaren λοιπόν αλλάζει πορεία και, όποιο κι αν είναι τελικά το αποτέλεσμα, ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να γίνει κάτι. Το μεγαλύτερο σφάλμα θα ήταν να συνεχίσει η ομάδα ως έχει, ελπίζοντας να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Ήταν γνωστό από καιρό ότι ο Dennis, που είχε αποσυρθεί από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας το 2009, δεν ήταν ευχαριστημένος από κάποιες αποφάσεις του διαδόχου του, Martin Whitmarsh, και κυκλοφορούσαν φήμες ότι επιχείρησε διοικητικό πραξικόπημα. Φήμες λένε ότι σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ζήτησε να του δοθεί μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα F1, σε βάρος του Whitmarsh. Οι προσπάθειες αυτές είχαν αποτύχει καθώς το Δ.Σ. στήριξε τον Whitmarsh, ξεκαθαρίζοντας ότι ήθελε τον Dennis να επικεντρωθεί στον τομέα των αυτοκινήτων παραγωγής.
Όμως η πολύ απογοητευτική σεζόν του 2013, όπου η McLaren δεν πήρε ούτε ένα βάθρο και παραδέχτηκε ότι η πρόσληψη του Sergio Perez ήταν λάθος, άλλαξε τη γνώμη της διοίκησης. Η απόφαση των μετόχων να διορίσουν τον Dennis CEO του Ομίλου –σε αντικατάσταση του Whitmarsh– κατέστησε αβέβαιο το μέλλον του σημερινού επικεφαλής της ομάδας F1. Ο Dennis δεν φαίνεται να θέλει να επιστρέψει στο pit wall ο ίδιος. Άρα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει ο Whitmarsh ή αν θα προσλάβει κάποιον άλλο, όπως π.χ. τον Ross Brawn, εν όψει μάλιστα της συνεργασίας με τη Honda το 2015. Η επιστροφή του Dennis όμως θα δυσκολέψει την προσπάθεια επαναπρόσληψης του Fernando Alonso, καθώς ο Ισπανός είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Dennis το 2007, όταν του είχε αρνηθεί να τον χρίσει Νο.1 οδηγό της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια