FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Δημοψήφισμα τώρα για Formula 1 στη Δραπετσώνα»

Το θέμα της ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας έχει απασχολήσει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα τον φορέα DielpisFormula1, που δίνει μάχη για να φέρει τη Formula1 στην Ελλάδα και να κατασκευάσει πίστα στην εν λόγω περιοχή.
Ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, που στήριξε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια, πρότεινε να γίνει Δημοψήφισμα για το εν λόγω θέμα. Κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον DielpisFormula1, που με δελτίο Τύπου ζητάει αυτό να γίνει άμεσα.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του DielpisFormula1:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα από πολλές πλευρές για το μέλλον της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας.
Η περιοχή αυτή σημερινός σκουπιδότοπος, αποκόπτει την ελεύθερη πρόσβαση προς την θάλασσα με μια λωρίδα εδάφους πλάτους μερικών μέτρων και μήκους λίγων χιλιομέτρων, ιδιοκτησίας του υπό αποκρατικοποίηση ΟΛΠ, άρα σύντομα πρόκειται να περάσει στην κυριότητα του όποιου αγοραστή με προφανή αποτελέσματα.
Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη, στον σταθμό 90,4 Κανάλι 1 του Πειραιά, την 19η Μαρτίου 2015, με θέμα “Ανάπλαση στη περιοχή των Λιπασμάτων”, στο Λιμάνι του Πειραιά, με καλεσμένους τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και τον εκπρόσωπο του DielpisFormula1 Θανάση Παπαθεοδώρου, έγινε πρόταση για Δημοψήφισμα, από τον πρώην Δήμαρχο Λουκά Τζανή εντός των διοικητικών ορίων Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Ο φορέας DielpisFormula1, χαιρετίζει αυτή τη πρόταση και την χαρακτηρίζει ως την καλύτερη Δημοκρατική Διαδικασία για την Ανάπλαση του χώρου, των Λιπασμάτων που εδώ και 16 χρόνια μένει ανεκμετάλλευτη περιοχή και φιλοξενεί μια σειρά από επιβαρυντικές για το περιβάλλον, παράνομες δραστηριότητες, δίνοντας την χειρότερη εικόνα στην είσοδο του λιμανιού, που λειτουργεί σαν πύλη εισόδου της χώρας για την κρουαζιέρα. Η πρόταση αυτή είναι βέβαιο πως θα αποτρέψει, ως πολλαπλώς προσφορότερη εναλλακτική λύση, την δρομολογημένη διαδικασία με όρους ξεπουλήματος, πώλησης του Μεγάλου Λιμανιού.
Από το 2011 γίνεται Γιγαντιαία προσπάθεια για την αξιοποίηση αυτής της περιοχής μέσα από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την ανάπλαση της περιοχής Λιπασμάτων, με την ονομασία DielpisFormula1 και την συγκέντρωση των απαιτούμενων Ιδιωτικών Κεφαλαίων για την υλοποίηση του έργου, ύψους πάνω από 1 δις €.
Η υλοποίηση του έργου, βάζει την περιοχή των Λιπασμάτων στο Παγκόσμιο χάρτη ως τουριστικό προορισμό, αφού εκτός του αθλητικού θέματος περιλαμβάνει πολιτισμό, εκπαίδευση, αναψυχή κλπ. Το έργο θα δώσει εργασία σε τουλάχιστον 8.500 άτομα, σύμφωνα με μελέτη από διεθνή οίκο καθώς και ένα οργανωμένο χώρο πρασίνου έκτασης 200.000 τμ
Αυτό που απομένει είναι η ορθή επιλογή του τρόπου διενέργειας αυτού του σημαντικότατου τοπικού Δημοψηφίσματος, που θα είναι αποδεκτός από όλες τις πλευρές. Οι δημότες με αυτό τον τρόπο θα αποφασίσουν για την περιοχή που μαστίζεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, όπου σήμερα φιλοξενεί δραστηριότητες επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλειά τους, οι οποίες δεν είναι μάλιστα συμβατές με το περιβάλλον.


Πηγή: «Δημοψήφισμα τώρα για Formula 1 στη Δραπετσώνα» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/200434/dimopsifisma-tora-gia-formula-1-sti-drapetsona#ixzz3WhWLjzLJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια