FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Φ.Γουίλιαμς: "Μάνα εξ' ουράνου ο Έκλεστοουν"

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας της εμπλοκής του με τη Φόρμουλα 1 και τη διαπραγμάτευση των εμπορικών δικαιωμάτων.Δεν αμφισβητεί κανείς τη βοήθεια που παρείχε και την προσφορά του στη γιγάντωση του σπορ σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και πιθανότατα με όχι απόλυτα νόμιμους τρόπους.Ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς αναγνωρίζει την προσφορά του. Πρόκειται για τα δύο εναπομείναντα ιδρυτικά στελεχη της ένωσης κατασκευαστών ομάδων της Φόρμουλα 1 (FOCA) που ασχολούνται με το σπορ, πίσω στο 1974.
"Μέχρι που ασχολήθηκε, η Φόρμουλα 1 ήταν απλά μια ακόμη δραστηριότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ευρώπη, αλλά ήταν εκείνος που κατάλαβε πρώτος, πόσο άσχημα αναπτυγμένο ήταν το πρωτάθλημα στο εμπορικό κομμάτι. Είδε την ευκαιρία και οι επικεφαλής των ομάδων δεν σκέφτηκαν ποτέ πως ο Μπέρνι κολυμπούσε σε βαθιά νερά, γιατί χάρη στην απίστευτη διαπραγματευτική του ικανότητα εξασφάλιασε καλές συμφωνίες για εμάς σε καθένα από τα Grand Prix.
Ο Μπέρνι είναι πραγματικά έξυπνος όπως ξέρουν όλοι, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται μακριά του δεν γνωρίζουν πως διαθέτει φανταστική αίσθηση του χιούμορ. Ο ερχομός του ήταν μάνα εξ' ουρανού", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Williams σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Motorsport.
Οι δύο συνεργάτες σε παλαιότερη φωτογραφία
Ο Έκλεστοουν υπήρξε ο μάνατζερ του μοναδικού μετά θάνατον παγκόσμιου πρωταθλητή, του Αυστριακού Γιόχεν Ριντ και στη συνέχεια αγόρασε τη Brabham, την οποία πούλησε το 1987 αντί 5.000.000 δολαρίων και ενώ την είχε αγοράσει το 1971 για 120.000 δολάρια.
Ο Γουίλιαμς θυμήθηκε πως ξεκίνησε ο ίδιος στη Φόρμουλα 1, αγοράζοντας ένα σασί της Brabham από τον οδηγό Ντέιβιντ Μπρίτζες και συμμετείχε στο Grand Prix του Μονακό με οδηγό τον καλύτερο φίλο και αγαπημένο του οδηγό, Πιρς Κούρατζ.
"Η Φόρμουλα 1 ήταν πολύ διαφορετική σε εκείνες τις προ-Μπέρνι μέρες. Επτά από εμάς πήγαν στο Μονακό, τρεις μηχανικοί, ο οδηγός του φορτηγού, εγώ, ο Πιρς και η γυναίκα του, Σάλι. Η Σάλι κρατούσε το χρονόμετρο. Μου έδωσαν 900 λίρες για να εμφανιστώ με ένα μονοθέσιο, αλλά αυτά τα χρήματα δεν είναι αρκετά για το Μόντε Κάρλο. Έπρεπε να μου δανείσει λεφτά ο Πιρς για να πληρώσω το λογαριασμό στο ξενοδοχείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια