FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

H τεχνολογία της Formula 1 στην υπηρεσία των… supermarkets

H τεχνολογία της Formula 1 στην υπηρεσία των… supermarkets
Η διαχείριση της ροής του ψυχρού όχι κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix αλλά στο εσωτερικό ενός "ανοιχτού" ψυγείου αποθήκευσης τροφίμων αποτελεί το αντικείμενο εργασίας της Williams Advanced Engineering με σκοπό τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας  

Την υπογραφή της Williams Advanced Engineering και της Aerofoil Energy φέρει ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης ροής του αέρα, το οποίο ενσωματώνεται σε ψυγεία τροφίμων και υπόσχεται θεαματική εξοικονόμηση ενέργειας.
Το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχει την ροή-κατεύθυνση του ψυχρού αέρα με σκοπό τη διατήρησή του στο εσωτερικό ενός ψυγείου αποθήκευσης τροφίμων.
Το εμπνευσμένο από τη συνεχή προσπάθεια αεροδυναμικής βελτιστοποίησης των μονοθεσίων της F1 σύστημα δοκιμάζεται ήδη στη μεγαλύτερη αλυσίδα supermarkets της M. Bρετανίας, στην οποία αντιστοιχεί το 1% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα.

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα ψυγεία που φιλοξενούνται σε supermarkets θα σημάνει ταυτόχρονα τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια