FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τι αλλάζει στον χάρτη της Formula 1

Τι αλλάζει στον χάρτη της Formula 1

Το Γκραν Πρι Ευρώπης πάει το 2016 στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Μόντσα πιθανόν να μετακομίσει στο Μεξικό! Αλήθεια, πού το πάει ο 84χρονος Μπέρνι Εκλεστοουν, το μεγάλο αφεντικό της Formula 1;
Η Formula 1 πάει (και) στο Αζερμπαϊτζάν. Ο επικεφαλής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου σπορ θεωρεί βέβαιη τη διεξαγωγή ενός Γκραν Πρι στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν! «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι το Αζερμπαϊτζάν στο καλαντάρι το 2016. Θα είναι άλλος ένας καλός αγώνας» ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν ο συγκεκριμένος αγώνας να ονομαστεί Γκραν Πρι Ευρώπης.
Η δήλωση του αφεντικού της Formula 1 απλά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε γίνει γνωστό σχεδόν πριν από έναν χρόνο. Το Γκραν Πρι στο Μπακού θα διεξάγεται σε μια νέα πίστα, όπου η διαδρομή θα περνά μέσα από τα γραφικά σημεία της πόλης.
Πάντως, ο κ. Εκλεστοουν όχι μόνο βιάζεται να δει ένα Γκραν Πρι στη χώρα του Καυκάσου (που ήταν προγραμματισμένο για το φετινό πρωτάθλημα), αλλά επιθυμεί να «πειράξει» και άλλο τον χάρτη διεξαγωγής των Γκραν Πρι. Ακόμη και αν χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με τους φανατικούς της Formula 1 στην Ιταλία. Αιτία της ενδεχόμενης «σύρραξης» στους κόλπους της Formula 1 είναι το ενδεχόμενο να βγει από το ημερολόγιο ένα από τα πιο παραδοσιακά Γκραν Πρι, αυτό της Μόντσα!
Το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη πίστα λήγει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και είναι πολύ πιθανόν να μην ανανεωθεί.
Και ποια πίστα θα αντικαταστήσει τη Μόντσα στην περίπτωση που βγει από το πρόγραμμα της Formula 1; Το Μεξικό! Το Γκραν Πρι στο Μεξικό - που επιστρέφει φέτος στο καλαντάρι της Formula 1 ύστερα από 23 χρόνια - θυμίζει σχεδιαστικά αυτό της Μόντσα. Περιλαμβάνει 14 στροφές, έχει μήκος 4,8 χλμ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 120.000 θεατές.
Πάντως, ο μικροκαμωμένος βρετανός μεγαλοεπιχειρηματίας (που έχει τρέξει στη ζωή του μόνο σε δύο Γκραν Πρι το 1958 λόγω κακών επιδόσεων αλλά έχει διακριθεί ως ο μάνατζερ που ανέδειξε την Formula 1 τις τελευταίες δεκαετίες) βλέπει πολύ ζεστά τη διεξαγωγή ενός αγώνα και στην Ελλάδα. Μόνο που, όπως ανέφερε και ο ίδιος, αυτό θα πραγματοποιηθεί όταν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Καλώς λοιπόν να ορίσει και το Μεσογειακό Γκραν Πρι με άρωμα Δραπετσώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια