FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Συμβιβασμός με Sauber και τίτλοι τέλους για Φαν Ντερ Γκάρντε

Ο Γκίντο Φαν Ντερ Γκάρντε μπορεί να δικαιώθηκε από τα δικαστήρια της Αυστραλίας στη δικαστική διαμάχη του με τη Sauber, δεν πρόκειται όμως να τραβήξει την υπόθεση στην άκρα και ύστερα από το συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με την ελβετική ομάδα ομολόγησε ότι το όνειρο της Φόρμουλα Ένα σβήνει γι΄ αυτόν.
Ο Ολλανδός οδηγός είχε δικαιωθεί στην προσφυγή του, καθώς αν και είχε ενεργοποιηθεί η σχετική ρήτρα στο συμβόλαιό του με τη Sauber και τού είχε δοθεί η μία από τις δύο θέσεις των πιλότων για τη φετινή περίοδο, τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία ακύρωσε μονομερώς τη συμφωνία και έδωσε τις θέσεις στους Φελίπε Νασρ και Μάρκους Έρικσον.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Φαν Ντερ Γκάρντε δεν είχε απλώς δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς, στη Μελβούρνη, αλλά ότι σε ολόκληρη τη φετινή περίοδο. Η διοίκηση της εταιρείας, όμως, δεν τού επέστρεψε να τρέξει και τον ανάγκασε να έρθει σε συμβιβασμό, καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό ως αποζημίωση.
«Σίγουρα είμαι απογοητευμένος. Όλη τη ζωή μου δούλεψα σκληρά για το όνειρό μου να γίνω πετυχημένος πιλότος. Αυτό το όνειρο μού το πήραν και καταλαβαίνω πως δεν έχω πια μέλλον στη Φόρμουλα Ένα. Η διοίκηση της ομάδας ήταν πλήρως αντίθετη στο να μού επιτρέψει να τρέξω, παρότι είχα το νόμιμο δικαίωμα να το κάνω» έγραψε στο Facebook.
«Θα μπορούσα να επιμείνω, αλλά η επικεφαλής της Sauber επέμενε να μη συνεργαστεί μαζί μου. Αν επέμενα να τρέξω θα υπήρχαν συνέπειες για την ομάδα, κυρίως για τους δύο νέους πιλότους, Μάρκους Έρικσον και Φελίπε Νασρ. Αποφάσισα πως δεν ήθελα να επωμιστώ το βάρος μιας τέτοιας εξέλιξης, αν και οι ίδιοι άνθρωποι με έφεραν σε αυτή την κατάσταση» συμπλήρωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια