FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Speed: Χάμιλτον στην F1 και Μάρκεζ στο MotoGP

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο «αυτοκράτορας» στη Σανγκάη. Ο Άγγλος κατέχει πλέον το ρεκόρ νικών στο κινεζικό γκραν πρι και για ακόμα μια φορά είχε ένα τέλειο τριήμερο εκεί, παίρνοντας την πολ ποζίσιον, έχοντας τον ταχύτερο γύρο και φυσικά, το πιο σημαντικό, επιτυγχάνοντας μια ακόμα νίκη.Το γκραν πρι της Κίνας ήταν επεισοδιακό. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος όλο το τριήμερο και κατέκτησε εύκολα τη δεύτερη φετινή του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.O ομόσταυλός του Νίκο Ρόζμπεργκ τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari αναδείχθηκε τρίτος. Την εξάδα συμπλήρωσαν Ραϊκόνεν, Μάσα και Μπότας.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τους πιλότους να ακολουθούν το αυτοκίνητο ασφαλείας, λόγω ατυχήματος του Φερστάπεν.Στην βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον προηγείται πλέον με 13 πόντους διαφορά από τον Φέτελ και 17 από τον Ρόσμπεργκ.Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα 40 βαθμών από την Ferrari που ακολουθεί στην δεύτερη θέση.
Βγήκαν τα μαχαίρια στην Mercedes
Παρά την εντυπωσιακή νίκη του Χάμιλτον, δεν ήταν όλοι χαρούμενοι στην Mercedes. Μετά από μόλις τρία γκραν πρι βγήκαν μαχαίρια στην ομάδα, ανάμεσα στους δύο πιλότους της, τον Λιούις Χάμιλτον και τον Νίκο Ρόσμπεργκ.
Η σχέση μεταξύ των δύο οδηγών δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Κίνας, ο Γερμανός πιλότος τα έβαλε με τον Βρετανό, λέγοντας πως με τον τρόπο που οδήγησε ο Χάμιλτον ουσιαστικά κατέστρεψε όλο τον αγώνα και τις πιθανότητες που είχε ο Ρόσμπεργκ να πάρει αυτός τη νίκη.
Ο Χάμιλτον απάντησε πως αν ήθελε ο Ρόσμπεργκ θα μπορούσε να τον είχε προσπεράσει αλλά δεν το δοκίμασε καν.
Σε κάθε περίπτωση, η ένταση υπάρχει ανάμεσα στους δύο κορυφαίους πιλότους και οι άνθρωποι της Mercedes θα πρέπει να δράσουν πυροσβεστικά προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.
Η τελευταία νίκη του Μίκαελ Σουμάχερ
Ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε τις τέσσερις νίκες στην Σανγκάη, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει μόνο μία. Ωστόσο αυτή η μία δεν είναι όποια κι όποια αλλά η τελευταία του νίκη στην Formula 1, την 1η Οκτωβρίου του 2006.
Ο Σουμάχερ έμελλε να πάρει την 91η και τελευταία νίκη της καριέρας του στο γκραν πρι της Κίνας πριν από σχεδόν 9 χρόνια.
Ο Γερμανός «θρύλος» της Formula 1 ήταν έκτος στην εκκίνηση και δεν έμοιαζε να είναι φαβορί για τη νίκη.Όμως με μία εξαιρετική επίδειξη της εμπειρίας και της εξυπνάδας του, κατάφερε να προσπεράσει μέσα σε 15 γύρους τρεις αντιπάλους και να βρεθεί στην πρώτη τριάδα περιμένοντας ένα λάθος από τους Αλόνσο και Φιζικέλα της Renault.Οι αλλαγές στα λάστιχα έφεραν πρώτο τον Μίχαελ Σουμάχερ που κράτησε την πρωτοπορία ως το τέλος και πανηγύρισε την τελευταία του νίκη στο άθλημα.
MotoGP: Θρίαμβος του Μάρκεζ στο Τέξας
Μετά την απογοητευτική για τον ίδιο πέμπτη θέση που κατέκτησε στο πρώτο γκραν πρι του Κατάρ, ο Μάρκ Μάρκεζ έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP ξεκίνησε τον αγώνα από την πολ ποζίσιον, διαλύοντας στις κατατακτήριες το ρεκόρ στην αμερικάνικη πίστα.
O Μάρκεζ είχε δείξει τα δόντια του απο τα προκριματικά του ΜotoGP και απέδειξε στην κούρσα πως ήταν αποφασισμένος να πάρει την πρώτη νίκη της σεζόν.Στην πίστα του Όστιν στο Τέξας, ο νεαρός Ισπανός πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη και έδωσε την απάντησή του μετά την κριτική που δέχτηκε στον αγώνα του Κατάρ, όταν και τερμάτισε πέμπτος.Ο Μάρκεζ δεν επέτρεψε σε κανέναν αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει, κατακτώντας με άνεση την πρώτη θέση.Μεγάλη μάχη έγινε ανάμεσα σε Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Βαλεντίνο Ρόσι, με τον αναβάτη της Ducatti να κρατάει τη δεύτερη θέση, όπως έκανε και στον αγώνα του Κατάρ.Ο «ντοτόρε», παραμένει πάντως πρώτος στη γενική κατάταξη με 41 βαθμούς έχοντας τη νίκη στην πρεμιέρα. Ένα βαθμό πίσω του είναι ο Ντοβιτσιόζο ενώ ο Μάρκεζ ακολουθεί με 36 βαθμούς.
Λε Μαν: Οι 4 ώρες του Σίλβερστόουν
Για το τέλος του Speed αυτής της εβδομάδας, οι «4 ώρες του Σίλβερστόουν», Η πρώτη κούρσα της σεζόν στην ευρωπαϊκή σειρά των αγώνων του Λε Μαν.Στην αγγλική πίστα είχαμε νίκη για την ομάδα της Greaves Motorsport, με τους Γκάρι Χιρς, Τζον Λάνκαστερ και Μπιορν Γουιρντχάιμ να κρατούν το τιμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια