FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Σε αναζητηση αγοραστη η BMW- Sauber

Απεγνωσμένη προσπάθεια κάνουν οι άνθρωποι της BMW Sauber, προκειμένου να βρουν αγοραστή που θα τους επιτρέψει να υπογράψουν το «Concorde Agreement» της Φόρμουλα 1 για το 2010. Το «Concorde Agreement» είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων (FIA), των ομάδων της Φόρμουλα 1 και της διοικούσας αρχής του πρωταθλήματος, το οποίο υπαγορεύει τους όρους των αγώνων, το χρηματικό έπαθλο των νικητών καθώς επίσης και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Η BMW ψάχνει ακόμα για αγοραστή και ως εκ τούτου απώλεσε την αρχική προθεσμία υπογραφής του συμβολαίου. Η ομάδα – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 στο τέλος της σεζόν, όμως οι ιθύνοντες της ελπίζουν να πουλήσουν την επιχείρηση ούτως ώστε να συνεχιστεί η εκμετάλλευσή της.
Η προθεσμία της Τετάρτης έχει πλέον εκπνεύσει και η BMW δεν θα είναι η 13η ομάδα που θα έχει υπογράψει το συμβόλαιο (12 είναι οι ομάδες που έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει για την επόμενη χρονιά).
Η μη εξεύρεση αγοραστή επιβεβαιώθηκε δια στόματος του διευθυντή της BMW Sauber, Μάριο Τέισεν: «Παρά τις μεγάλες μας προσπάθειες, η εύρεση αγοραστή ήταν αδύνατη. Το μικρό χρονικό πλαίσιο που μας δόθηκε δεν μας έδωσε την ευκαιρία να βρούμε λύσεις. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα δεν μπόρεσε να υπογράψει το συμβόλαιο συμμετοχής της. Ο στόχος τώρα είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να βρεθεί μία από κοινού λύση του πρώην ιδιοκτήτη Peter Sauber (διαθέτει ακόμα το 20% των μετοχών) με τους πιθανούς ενδιαφερομένους για εξαγορά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια