FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

F1: Αλλαγη ωρας στη Μαλαισια

Παρά τις σχετικές αντιρρήσεις, ο Μπέρνι Έκλεστοουν είπε τελικά το «ναι» στην αλλαγή ώρας στο grand prix της Μαλαισίας για το 2010. Το πρόβλημα φωτισμού που παρουσιάστηκε στον φετινό αγώνα, όπως όλα δείχνουν λύθηκε, καθώς ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 έδωσε τη συγκατάθεσή του στο να μετατεθεί κατά μία ώρα νωρίτερα (στις 4μ.μ. αντί για τις 5 μ.μ.) η εκκίνηση.
Η φετινή κούρσα είχε διακοπεί στα μισά, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης, που κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα, ενώ αργότερα το σκοτάδι ήταν ο δεύτερος παράγοντας που δεν επέτρεψε στη συνέχισή του. Ως εκ τούτου η αλλαγή της ώρας ήταν επιτακτική, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να πέσει η καρό σημαία, ακόμη και στην περίπτωση που παρουσιαστούν ανάλογα φαινόμενα.
«Θα ξεκινήσουμε τον αγώνα μια ώρα νωρίτερα. Ξεκινήσαμε όλο αυτό το πράγμα, ειδικά με τη Σιγκαπούρη, και προσθέσαμε έναν επιπλέον αγώνα, διότι ήταν πολύ άσχημο για την τηλεόραση στην Ευρώπη. Οπότε τώρα θα το κοιτάξουμε. Στην Αυστραλία είχαμε έναν αγώνα στο λυκόφως κι έτσι ήταν και με τη Μαλαισία, αλλά ίσως να μας ξέφυγε λίγο και τελικά καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο να προλάβουμε τη βροχή», σχολίασε ο Έκλεστοουν.
Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές αυτό είναι που θα κάνουμε τώρα. Είναι καλό για τους χορηγούς και το όλο γεγονός να προγραμματίζουμε τον αγώνα για το βράδυ από ό,τι την ημέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια