FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Παρων τελικα η Renault στη Βαλενθια

Η Renault δικαιώθηκε (εν μέρει) για τη δικαστική μάχη που έδωσε και θα είναι παρούσα στο ευρωπαϊκό grand prix, στην πίστα της Βαλένθια. H FIA δεν θέλησε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και έκανε δεκτή την έφεση της γαλλικής ομάδας, αναιρώντας την πρωτόδικη ποινή. Με την εν λόγω απόφαση η Παγκόσμια Ομοσπονδία γλίτωσε ένα πιθανό εμπάργκο από τους Ισπανούς φιλάθλους, οι οποίοι θα έχαναν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον Fernando Alonso.
Αρχικά, η Renault είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός αγώνα, διότι κατά τη διάρκεια της κούρσας στην Ουγγαρία οι μηχανικοί δεν είχαν βιδώσει καλά το μπουλόνι στον τροχό, με αποτέλεσμα αυτός να φύγει όταν ο Ισπανός πιλότος επανήλθε στην πίστα. Με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί το ατύχημα του Felipe Massa και την προηγούμενη εβδομάδα ο θάνατος οδηγού στη Formula 2, οι αγωνοδίκες έκριναν απαράδεκτη τη στάση της γαλλικής ομάδας και της επέβαλαν τη συγκεκριμένη ποινή.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι εκπρόσωποι της Renault παραδέχθηκαν το λάθος και την παραβίαση στον κανονισμό ασφαλείας και προφανώς η στάση τους εκτιμήθηκε. Γι' αυτό και ο αποκλεισμός μετατράπηκε σε πρόστιμο 50.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια