FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Η FIA θελει να καλυψει το κενο της BMW...

ΜΕΤΑ την ανακοίνωση της ΒΜW στο τέλος Ιουλίου ότι θα αποχωρήσει από τη Formula 1 μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, η FIA ενημέρωσε τις 7 ομάδες που βρίσκονταν στον κατάλογο αναπληρωματικών επιλογών για συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2010, από τις 15 που είχαν κάνει αίτηση, ότι μια θέση στο grid είναι διαθέσιμη.
Όταν υπογράφηκε η καινούργια Συνθήκη Ομονοίας, είχε ανακοινωθεί ότι η ομάδα του Hinwil θα είχε προθεσμία μέχρι τις 5 Αυγούστου να προσθέσει και τη δική της υπογραφή στο έγγραφο. Ωστόσο, η BMW ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να βρει αγοραστή για την ομάδα εντός του διαθέσιμου χρονικού περιθωρίου και κατά συνέπεια, δε μπορούσε να υπογράψει την καινούργια Συνθήκη Ομονοίας.
Παρά το γεγονός αυτό, η βαυαρική εταιρία συνεχίζει την προσπάθεια να βρει αγοραστή για την ομάδα σε συνεργασία με τον ιδρυτή της (και κάτοχο του 20% των μετοχών της) Peter Sauber. O Ελβετός πάντως κατηγόρησε την BMW για την αποτυχία έγκαιρης εύρεσης αγοραστή για την ομάδα, δηλώνοντας ότι οι απαιτήσεις της γερμανικής εταιρίας ήταν πολύ υψηλές για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η BMW ζητούσε πολύ περισσότερα χρήματα για το εργοστάσιο του Hinwil από όσα μπορούσε να προσφέρει ο Sauber. O Ελβετός προσπάθησε να βρει μια λύση διάσωσης της ομάδας την οποία έφερε στη Formula 1 το 1993, αλλά η αποτυχία σύναψης συμφωνίας του απαγόρευσε να υπογράψει τη Συνθήκη Ομονοίας η οποία θα εξασφάλιζε έσοδα αρκετών εκατομμυρίων που θα εγγυούνταν το μέλλον της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια