FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Αποχωρει απο το Πρωταθλημα η BMW!

Την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Formula1 ανακοίνωσε η BMW Sauber, όπως αναμενόταν να γίνει τις τελευταίες ημέρες. Αυτό έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μόναχο από τους ανθρώπους της ομάδας. Λόγω αλλαγής στρατηγικής της εταιρείας πάρθηκε αυτή η απόφαση, είπε ο πρόεδρος του ΔΣ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ ο Κλάους Ντράεγκερ, μέλος του ΔΣ δήλωσε ότι η απόδοση της ομάδας έπαιξε ρόλο στην απόφαση αυτή.
Η BMW, έπειτα από τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες χρονιές στη Formula1, πήρε τον... κατήφορο, έφτασε στο... χείλος του γκρεμού και, τελικά θα πέσει σε αυτόν, αφού ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν που διανύουμε θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. «Το BMW Group δεν θα συνεχίσει στη Formula 1 μετά το τέλος της σεζόν του 2009. Οι πόροι που θα αποδεσμευτούν ως αποτέλεσμα, θα διατεθούν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και έργων στον τομέα της αειφορίας. Η απόφαση να αναδομήσουμε τις δραστηριότητες της BMW Motorsports λήφθηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο», έλεγε η ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική ομάδα.
Αυτό έγινε σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν οι άνθρωποι της ομάδας στο Μόναχο, όπου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, Νόρμπερτ Ραϊτχόφερ, παραδέχτηκε ότι η απόσυρσή της από το σπορ οφείλεται στην αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας. «Φυσικά, είναι μια δύσκολη απόφαση για εμάς αλλά είναι ένα αναγκαίο βήμα στην επαναχάραξη της στρατηγικής της εταιρίας. Η υπεροχή θα καθορίζεται στο μέλλον όλο και περισσότερο από τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική συμβατότητα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια