FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Φευγει και η Toyota απο την F1 το Νοεμβριο...

Η Toyota φαίνεται αποφασισμένη να εγκαταλείψει το καράβι της F1 το Νοέμβριο οπότε ουσιαστικά θα πρόκειται για την τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία της Formula 1 που αποχωρεί από το άθλημα (μετά τις Honda και BMW). Το μέλλον της Toyota F1 στην Κολωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο εως ότου, διεξαχθεί το δύσκολο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στην Ιαπωνία, τρεις εβδομάδες μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.
Η υπόθεση αποχώρησης της Toyota στο τέλος του 2009 εξελίχθηκε ως φήμη αλλά απο ότι φαίνεται οι δυσκολίες στους αγώνες είναι ορατές σε ότι αφορά την ευστάθεια της εσωτερικής της δομής στην F1, ωστόσο οι πληροφορίες που διαχεόνται δεν αφήνουν περιθώρια εφησχασμού.
Το σοβαρότερο συμβάν αποτέλεσε η αδυναμία του ΔΣ της Toyota να υπογράψει μέσα σε αυτό το μήνα τον προϋπολογισμό της Toyota F1. Το αγγλικό περιοδικό "Autosport" σε ρεπορτάζ υποστήριξε ότι οι Ιάπωνες προωθούντην υπογραφή του προϋπολογισμού της αγωνιστικής ομάδας για το Νοέμβριο οπότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής πορείας της εταιρείας, υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης, για το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Ο πρόεδρος της Toyota F1, John Howett, δήλωνε χαρακτηριστικά: "Καταθέσαμε τον προϋπολογισμό και εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, ο όμιλος Toyota θέλει να περιμένει την πλήρη οικονομική έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2009. Περιμένω ακραίες πιέσεις στον προϋπολογισμό."

Γιώρ. Καζέπης με πληροφορίες απο το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια