FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Formula 1: Ο Hamilton εκκινει στο GP Ευρωπης

Formula 1: Ο Χάμιλτον στην εκκίνηση στην όμροφη Βαλένθια... Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να ξεφύγει και να καταλάβει την poole position στο Γκραν Πρι της Ευρώπης που φιλοξενείται στη Βαλένθια. Με 2 αντικαταστάτες σε ισάριθμες ομάδες λόγω Massa αλλά και την απουσία για πάντα του Piquet τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μετά τη νίκη του στο ουγγρικό Γκραν Πρι, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής άγγιξε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές στη Βαλένθια. Αυτή την φορά, στην πρώτη γραμμή εκκίνησης, θα έχει κοντά του ένα γνωστό πιλότος της ΜακΛάρεν, που δεν είναι άλλος απο τον Φινλανδό Χέικι Κοβαλάινεν!
Αν και κορυφή της κατάταξης των οδηγών, [αραμένει ο Βρετανός Τζένσον Μπάτον, κατέγραψε στα χρονόμετρα τον πέμπτο χρόνο, ενώ πολύ άτσαλος κατά γενική ομολογία βρέθηκε ο αντικαταστάτης του τραυματία Φελίπε Μάσα στη Φεράρι, ο Ιταλός Λούκα Μπαντοέρ, ο οποίος έμεινε τελευταίος και με χρόνο πολύ χειρότερο απ΄ όλους τους υπόλοιπους.
Η πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών:
1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:39.498
2. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/ΜακΛάρεν) 1:39.532
3. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn GP) 1:39.563
4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:39.789
5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Brawn GP) 1:39.821
6. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) 1:40.144
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 1:40.185
8. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) 1:40.236
9. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:40.239
10. Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Πολωνία/Ζάουμπερ) 1:40.512

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΓΩΝΑ
Απο τους αναλυτές εικάζεται ότι η νίκη για τον Σεμπαστιάν Φέτελ στο αυριανό αγώνα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών, υποστηρίζοντας ότι η McLaren τα καταφέρνει καλά. «Θα ήθελα να είμαι σε καλύτερη θέση για τον αυριανό αγώνα, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο που περιμέναμε, οπότε θεωρώ ότι πάμε καλά, ιδιαίτερα αφού δεν έκανα πολλούς γύρους το πρωί. Είμαι αισιόδοξος για αύριο, υπήρξε βελτίωση του μονοθεσίου το πρωί και μετά βελτιωθήκαμε και στις κατατακτήριες".
Γ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια