FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Αναβίωσε η... σύγκρουση Σουμάχερ - Μπαρικέλο

Η παλιά διαμάχη του γερμανού πιλότου Μίκαελ Σουμάχερ με τον Βραζιλιάνο Ρούμπενς Μπαρικέλο από την εποχή που ήταν teammates στην ιταλική Φεράρι, αναβίωσε προχθές στο γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στην Ουγγαρία. Λίγους γύρους πριν από τον τερματισμό στη μεγάλη ευθεία των πιτς ο ενδέκατος ως τότε στην κατάταξη Μπαρικέλο προσπάθησε να προσπεράσει από την εσωτερική τον δέκατο Σουμάχερ, ο οποίος όμως, μολονότι πιο αργός, του έκλεισε τον δρόμο επικίνδυνα, οδηγώντας τον ελάχιστα εκατοστά από τον τοίχο και μια ανάσα από τη σύγκρουση.
Για κλάσματα του δευτερολέπτου τα αυτοκίνητά τους σχεδόν ακούμπησαν με ταχύτητα 300 χλμ/ώρα καθώς κανείς από τους δύο δεν ήταν διατεθειμένος να πατήσει φρένο. Εν τέλει η σύγκρουση απεφεύχθη την τελευταία στιγμή διότι για καλή τύχη (κυρίως) του Μπαρικέλο, ο τοίχος των πιτς ολοκληρώθηκε και ο δρόμος άνοιξε από τη δεξιά πλευρά του βραζιλιάνου πιλότου, ο οποίος πήρε... ανάσα και προσπέρασε τον 41χρονο Σουμάχερ. Η καρό σημαία έπεσε, με τον Μπαρικέλο να κατακτά τη 10η θέση που αποφέρει μόλις έναν βαθμό και τον Σουμάχερ (δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε ανάλογο περιστατικό με πιο χαρακτηριστικά αυτά του 1994 και του 1997 οπότε είχε... εμβολίσει εσκεμμένα τους Ντέιμον Χιλ και Ζακ Βιλνέβ, αντιστοίχως) μια θέση πίσω του να μη βαθμολογείται.
« Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός.Εκανε μια κίνηση που κάνουν στα αυτοκίνητα καρτ. Αν θέλει να πάει στον Παράδεισο,εφόσον πάει στον Παράδεισο, δεν θέλω να πάω πριν από αυτόν » δήλωσε εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα ο Μπαρικέλο και συμπλήρωσε: « Δεν πρόκειται να του μιλήσω διότι δεν νομίζω ότι αυτό θα οδηγήσει κάπου. Ξέρετε τον Μίκαελ. Πάντα νιώθει ότι έχει κάνει το σωστό ». Πράγματι, αρχικά ο Σουμάχερ ανέφερε ότι « υπερασπίστηκα τη γραμμή μου δείχνοντάς του ότι έπρεπε να δοκιμάσει να με περάσει από την εξωτερική », ωστόσο χθες, προφανώς με πιο καθαρό μυαλό, μελέτησε το βίντεο του αγώνα και παραδέχθηκε το λάθος του

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια