FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Στη δεκαδα και βελτιωμενος ο Σταθακοπουλος

Το Σάββατο 24 Ιουλίου ο Άγγελος Σταθακόπουλος συμμετείχε για 2η φορά φέτος σε αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος kart, στην κατηγορία 125 Italia. Ο αγώνας αυτός ήταν ο 6ος του πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Pomposa και ήταν νυχτερινός! Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι δοκιμές, σε συνθήκες διαφορετικές από αυτές του αγώνα. Στον βραδινό τελικό οι ρυθμίσεις έπρεπε να προσαρμοστούν χωρίς προηγούμενες δοκιμές, τουλάχιστον για τον Σταθακόπουλο που δεν είχε τη δυνατότητα βραδινών δοκιμών, κάτι που έκαναν οι αντίπαλοι του μία εβδομάδα νωρίτερα. Στα χρονομετρημένα δεν κατάφερε και πάλι να εκμεταλλευθεί τα καινούρια λάστιχα και σημείωσε τον 15ο χρόνο, επίδοση όχι κακή αλλά σίγουρα χειρότερη από αυτή που περίμενε μετά τις ελεύθερες δοκιμές. Ο αγώνας όμως ακολουθούσε, και για μια ακόμα φορά ο Σταθακόπουλος έδειξε ότι παρά την πολύμηνη αποχή του, ήταν ικανός για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ανέβηκε γρήγορα μέχρι την 7η θέση δείχνοντας ότι μπορεί να κυνηγήσει μέχρι και την 5η. Ο συναγωνισμός όμως ήταν πολύ έντονος, οι μάχες για όλες τις θέσεις πολύ δυνατές και τα ατυχήματα δεν έλειψαν. Ένα τέτοιο ατύχημα σε συνδυασμό με κάποιες ρυθμίσεις που δεν αποδείχθηκαν ιδανικές, ανάγκασαν τον Σταθακόπουλο να υποχωρήσει τελικά στη 10η θέση στην οποία τερμάτισε αφήνοντας πίσω του πολλούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος και των προηγούμενων αγώνων.
"Μέσα σε μία μόλις μέρα κάναμε ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές για να τρέξουμε τελικά στον αγώνα με προβολείς! Εμπειρία κουραστική αλλά εξίσου μοναδική. Δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης σε ό,τι προέκυπτε. Διαρκώς προσπαθούσα να πάω πιο γρήγορα χωρίς όμως να ρισκάρω έξοδο ή ζημιά που θα οδηγούσε σε εγκατάλειψη. Μέχρι να εξοικειωθώ και πάλι μετά από 4+ μήνες με τους αντιπάλους και τις συνθήκες της πίστας που διαφέρουν εντελώς στην Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα όπου προπονούμαι, ήρθε ή ώρα για τα χρονομετρημένα και τον αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοκιμάζω για μια ακόμα φορά ρυθμίσεις στη διάρκεια του αγώνα, κάτι που θέλω να αποφεύγω. Όμως δεν είχα τη δυνατότητα περισσότερων και ειδικά βραδινών δοκιμών. Ξεκινώντας από τη 15η θέση ευχαριστήθηκα πάρα πολύ τον αγώνα αφού τα προσπεράσματα ήταν συνεχή, κέρδιζα κι έχανα θέσεις μετά από μάχες ή επαφές και είδα για μια ακόμα φορά ότι αν βελτιώσω τα επιδόσεις μου στα χρονομετρημένα, έχω τη δυνατότητα σε συνθήκες αγώνα να παλέψω με τους πρωτοπόρους στη δυσκολότερη κατηγορία του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Επιβεβαίωσα και πάλι την πολύ καλή φυσική μου κατάσταση σημειώνοντας τον ταχύτερο μου χρόνο στον τελευταίο γύρο του αγώνα, σε δύσκολες συνθήκες με πολύ ζέστη και εξαντλητική υγρασία. Αυτό που επίσης επιβεβαίωσα, αν και το γνώριζα ήδη καλά, είναι το κορυφαίο επίπεδο οδηγών και εξοπλισμού στην Ιταλία. Παρότι δε μπορώ να ακολουθήσω το ρυθμό που ανανεώνουν και εξελίσσουν τον εξοπλισμό τους οι αντίπαλοι μου, πιστεύω πως κάνοντας περισσότερους αγώνες μέσα στη χρονιά, μπορώ να διεκδικήσω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια