FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αποσταση ασφαλειας για το Πρωταθλημα

Με τον Λιούις Χάμιλτον και τον Μαρκ Γουέμπερ να φτιάχνουν μια μικρή απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους οδηγούς στη μάχη του πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον της F1 επιστρέφει ξανά στο θέμα των εντολών των ομάδων. Το δίδυμο βρίσκεται τώρα 31 και 28 βαθμούς αντίστοιχα μπροστά από τον πλησιέστερο βαθμολογικά διεκδικητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, κάτι που κάνει τον Γουέμπερ να υποθέτει ότι ίσως να έχει έρθει ο καιρός να τον υποστηρίξει η ομάδα του, έναντι του Γερμανού ομόσταβλού του.
Οι αριθμοί στη McLaren αναδεικνύουν τη στρατηγική της ομάδας, σχετικά με την ισότιμη αντιμετώπιση των οδηγών της, με τον Χάμιλτον όμως να επιμένει ότι δε θα δεχτεί καμία προνομιακή μεταχείριση έναντι του Τζένσον Μπάτον.
"Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς, αλλά ίσως να υπάρχει διαφορετική στρατηγική συγκριτικά με την McLaren" είπε ο Γουέμπερ προσθέτοντας "είναι ακόμα πολύ νωρίς αλλά όχι πολύ μακριά θα έλεγα". Ωστόσο όταν ο διευθυντής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε για τον αν ο Φέτελ θα αποτελεί πλέον το δεύτερο βιολί της ομάδας, απάντησε: "Αυτό θα ήταν εντολές ομάδας. Και οι εντολές ομάδας απαγορεύονται!".
Ο Φέτελ μιλώντας στο περιοδικό Auto Motor und Sport είπε : "Υπάρχουν ακόμα κάποιοι αγώνες και έχουμε δει πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα. Η Monza θα είναι δύσκολη, και έπρεπε να έχω ανέβει τουλάχιστον στο βάθρο στο Spa, αλλά όλα παίζονται ακόμα. Κοιτάω μπροστά και προχωράω".
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προοπτική "οι εντολές της ομάδας" να χαρίσουν μερικούς ακόμα βαθμούς στη Red Bull, αν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφασίσει να τιμωρήσει τελικά τους δύο οδηγούς της Ferrari, μετά την ακροαματική διαδικασία.

Ο Φέτελ τερμάτισε πίσω από τις δύο Ferrari στο Hockenheim, κάτι που έκανε τον αγωνιστικό σύμβουλο των "κόκκινων ταύρων", Χέλμουτ Μάρκο, να δηλώσει την Κυριακή στο Auto Motor und Sport : "Στις 8 Σεπτεμβρίου μπορεί ο Σεμπάστιαν να έχει 10 επιπλέον βαθμούς".

Ο νικητής του γερμανικού γκραν πρι, Φερνάντο Αλόνσο, δήλωσε σχετικά σε Ισπανούς δημοσιογράφους ότι δεν πιστεύει πως θα γίνει κάτι τέτοιο και ότι υπάρχει ηρεμία στην ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια