FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Αλονσο: «Ξαναμπηκαμε στο παιχνιδι του τιτλου»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την κατάκτηση του φετινού τίτλου εμφανίζεται ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός οδηγός μπορεί στο πρώτο μισό της χρονιάς να μην είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε, παρόλα αυτά οι εμφανίσεις του στους δύο τελευταίους αγώνες, όπου κατέκτησε την 1η θέση στου Χόκενχαϊμ και τη δεύτερη στην Ουγγαρία, έδωσαν πάλι αέρα αισιοδοξίας στη Φερράρι αλλά και στον ίδιο.
Με δηλώσεις που έκανε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι πιθανότητες κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος από τον ίδιο φτάνουν το 50% ενώ έχρισε ως κύριους αντιπάλους τους τον Λιούις Χάμιλτον και τον Τζένσον Μπάτον.
«Μας πήρε μόλις δύο νορμάλ κούρσες για να επιστρέψουμε πλήρως στην διεκδίκηση του τίτλου. Είναι αλήθεια ότι παραμένουμε πίσω στην βαθμολογία, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι στο τελικό σπριντ, εννοώ τους τελευταίους 2-3 αγώνες, θα είμαστε πιο κοντά στην κορυφή απ' ό,τι τώρα», είπε αρχικά ο 30χρονος πιλότος και συνέχισε: «Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος. Ισως ο Χάμιλτον, ο Μπάτον και εγώ, που έχουμε ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, θα αντιμετωπίσουμε την τελική φάση της σεζόν με πιο ήρεμο τρόπο, έχοντας ήδη βιώσει μια ανάλογη κατάσταση. Οι πιθανότητές μου σε ποσοστό θα έλεγα ότι είναι στο 50%».
Στη συνέχεια, ο πρώην οδηγός της Ρενό μίλησε για τον ερχόμενο αγώνα του Βελγίου (27-29 Αυγούστου) υπογράμμισε: «Το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί πολύ τελευταία και αυτό μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους. Στο Σπα θα δοκιμάσουμε μερικές επιπλέον αναβαθμίσεις που ελπίζουμε να μας βοηθήσουν να πάμε ακόμα καλύτερα. Οι υπόλοιποι θα κάνουν το ίδιο, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από εκείνους και πιο γρήγοροι όσον αφορά τον ρυθμό εξέλιξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια