FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εξελιξεις πριν τους αγωνες στην F1

Μπορεί οι μηχανικοί και οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 να κάνουν διακοπές, καθώς η δράση επιστρέφει με το γκραν πρι του Βελγίου (27-29 Αυγούστου), ωστόσο ο Πίτερ Ζάομπερ σκέφτεται την επόμενη σεζόν, ο Πικέ απαντά στον Μάσα, ενώ ο Σουμάχερ συνεχίζει να ελπίζει για τον Παγκόσμιο τίτλο.
Πιο χρωματιστό!
Να προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων χορηγών ελπίζει ο Πίτερ Ζάομπερ την επόμενη σεζόν, ώστε η ομάδα να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση. Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για την Sauber, που πήρε το πράσινο φως για τη συμμετοχή της λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας θέλει να αφήσει πίσω τη φετινή σεζόν, επιθυμώντας το 2011 το μονοθέσιο να είναι περισσότερο χρωματιστό.
«Θα είμαστε κοντά στις άλλες ομάδες. Πιστεύω ότι θα έχουμε φτάσει σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο. Είναι μια καλή ευκαιρία για νέους συνεργάτες και δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολλά χρώματα στο μονοθέσιο του χρόνου», τόνισε ο Ζάομπερ.
Περασμένα ναι… ξεχασμένα όχι
Ακόμη θυμωμένος φαίνεται πως είναι ο Φελίπε Μάσα με τον Νελσίνιο Πικέ, ύστερα από το σκάνδαλο crash-gate στη Σιγκαπούρη το 2008. Ο πιλότος της Ferrari, Φελίπε Μάσα κατηγορεί τον Βραζιλιάνο πως ήταν η αιτία να χάσει το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει ο Πικέ, ο οποίος τόνισε:
«Και ο Ρούμπενς Μπαρικέλο και ο Φελίπε Μάσα με συμβούλευαν και μου έλεγαν τι να κάνω στην πίστα. Μετά τη Σιγκαπούρη τα πράγματα άλλαξαν πολύ. Ο Μάσα ήταν πολύ θυμωμένος, επειδή πιστεύει πως εγώ είμαι η αιτία που έχασε το πρωτάθλημα το 2008. Ωστόσο, αυτό δεν έχει νόημα, καθώς η Ferrari έκανε λάθη, τα οποία δεν οφείλονταν στην έλλειψη τύχης», ήταν τα λόγια του Πικέ.
Ακόμη ελπίζει…
Η ομαδική δουλειά και η καλή συνεργασία είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι αισιόδοξος πως την επόμενη σεζόν θα έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο κυνήγι του πρωταθλήματος. «Το μονοθέσιο που έχουμε τώρα είναι ότι έχει απομείνει από την περσινή χρονιά, το οποίο έχει προσαρμοστεί και βελτιωθεί για εμάς. Ο λόγος για τον οποίο είμαι άνετος είναι γιατί πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί», ήταν τα λόγια του 41χρονου πιλότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια